Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 7 2014

Η ΕΥΡΩΒ, η Ουκρανία και η... Properties

Η ΕΥΡΩΒ, η Ουκρανία και η... Properties

EUROBANK: Θετική είναι η πρώτη αντίδραση των αναλυτών στα μεγέθη που ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο η Eurobank.

Η εξέλιξη των προ προβλέψεων κερδών της βαδίζει εντός των στόχων της διοίκησης, όπως έχουν παρουσιασθεί στις αγορές, ενώ θετική εξέλιξη είναι σύμφωνα με αναλυτές και η ενίσχυση των προβλέψεων και η εξυγίανση του ισολογισμού εν όψει της αύξησης κεφαλαίου.

Τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας στις 31/12/2013 ανέρχονται σε 4,5 δισ. ευρώ και ο δείκτης Core Tier I διαμορφώνεται στο 11,3% αφού όμως συνυπολογισθεί και η μετάβαση του Τ.Τ. σε περιβάλλον IRB.

Η ουκρανική θυγατρική του ομίλου έχει χορηγήσει δάνεια 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ καλύπτονται από τοπικές καταθέσεις και τα υπόλοιπα 200 εκατ. είναι χρηματοδοτικό άνοιγμα που καλύπτεται από τη μητρική.

Το NAV της ουκρανικής θυγατρικής ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ.

 

EUROBANK PROPERTIES: Σε αγορά αποθήκης στον Ασπρόπυργο έναντι τιμήματος που οδηγεί σε μισθωτική απόδοση (yield) 12%(!) προχώρησε η Eurobank Properties, χρησιμοποιώντας μέρος των νέων κεφαλαίων της ΑΜΚ που έβαλαν οι Καναδοί της Fairfax.

Η απόδοση αυτή -που σημειωτέον όταν γίνεται μέσω ΑΕΕΑΠ έχει πολύ περιορισμένη φορολογία- είναι υπερτετραπλάσια των αποδόσεων που προσφέρουν οι προθεσμιακές τραπεζικές καταθέσεις.

Επίσης, είναι αμφίβολο αν υπάρχει κάποια άλλη χώρα στον κόσμο, όπου η αγορά ακινήτων δίνει τόσο μεγάλα yields και μάλιστα στο σκληρότερο νόμισμα του κόσμου!

Σημεία διάλυσης της εγχώριας αγοράς ακινήτων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v