Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2014

Η άνοδος της Lamda & το New Deal των ΑΠΕ που διώχνει επενδύσεις!

Η άνοδος της Lamda & το New Deal των ΑΠΕ που διώχνει επενδύσεις!

ΑΠΕ: Άδειες για φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 48,5 μεγαβάτ ανακάλεσε η ΡΑΕ με 10 αποφάσεις της. Πρόκειται για άδειες που είχε λάβει η εταιρεία ΕΝΕΞΟΝ Ελλάς το διάστημα 2010 και 2011.

Οι ανακλήσεις αποφασίστηκαν από τη ΡΑΕ μετά από αιτήματα της ίδιας της εταιρείας, τα οποία υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο.

Όταν δηλαδή είχε διαφανεί το ύψος του «κουρέματος» στις ταρίφες.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι ανακλήσεις αδειών φωτοβολταϊκών θα συνεχιστούν καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι η συγκεκριμένη αγορά θα ανακάμψει.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι τα φωτοβολταϊκά της ΕΝΕΞΟΝ επρόκειτο να εγκατασταθούν στους νομούς Κορινθίας, Βοιωτίας, Λαρίσης, Ξάνθης, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Γρεβενών.

 

LAMDA: Σήμερα κληρώνει οριστικά, όπως όλα δείχνουν, για Ελληνικό - Lamda Development.

Ο Φώτης Κόλλιας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο ιδιαίτερο αυτό μέτωπο, τη στιγμή, που στο... ταμπλό επιχειρείται ήδη η προεξόφληση των επερχόμενων.

Στα 6,30 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές τη Δευτέρα και νέα κέρδη 5,71% σημείωσε στη συνεδρίαση της Τρίτης, κλείνοντας στα 6,66 ευρώ, με το μεσοχρόνιο ανοδικό σενάριο να έχει ενισχυθεί, τελευταία.

Η μετοχή συμμετέχει στην ανοδική κίνηση της αγοράς από τα χαμηλά του Ιουνίου 2012. Μετά τη διόρθωση που ακολούθησε (το 2013), ξεκίνησε η δεύτερη φάση της ανοδικής κίνησης, «λύνοντας» έναν σχηματισμό πυθμένα. Ο σχηματισμός αυτός δημιουργήθηκε από τα επίπεδα των 5,1 ευρώ, απ' όπου σταδιακά αντέδρασε μέχρι την πρώτη σημαντική αντίσταση των 6,25 ευρώ, που υπερέβη στις αρχές Μαρτίου.

Σε αυτά τα επίπεδα η μετοχή «συναντά» μία σημαντική διπλή αντίσταση από τα υψηλά του 2013 και τη γραμμή αναστροφής από τα χαμηλά του Ιουνίου 2012. Εάν την υπερβεί -ενδεχομένως με αφορμή το Ελληνικό- τότε η επιστροφή στα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2010 (στα 7 ευρώ) θα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Σημειωτέον πως εύλογα από την ανοδική κίνηση της Lamda Development επωφελείται και η Eurobank Properties.

Και... τούμπαλιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v