Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2007

Η επόμενη ”φούσκα” θα είναι… επαγγελματική!

Οι αγορές απέχουν ακόμη πολύ από το να χαρακτηριστούν ”φούσκες”. Ωστόσο κι όταν συμβεί αυτό, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε μια φούσκα όπως αυτή του 1999-2000.

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο. Επιτρέψτε μας λοιπόν μια πρόβλεψη που λαμβάνει υπ’ όψιν της την περιορισμένη -έως και εξαιρετικά περιορισμένη- συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, στην άνοδο των τελευταίων ετών, τουλάχιστον στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η επόμενη ”φούσκα” θα είναι επαγγελματική. Θα αφορά δηλαδή κυρίως στα κεφάλαια που κυνηγούν υψηλές αποδόσεις, για να ικανοποιήσουν τους μεγαλοεπενδυτές και τους θεσμικούς επενδυτές που τα τροφοδοτούν.

Όσο περισσότερο είναι το ζεστό χρήμα που εισρέει στα ταμεία τους, τόσο πιο εύκολα αναλαμβάνουν υψηλότερο κίνδυνο οι διαχειριστές τους. Κι αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η ”βιομηχανία” των Hedge Funds και των Private Equity Funds αυξάνεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια με καταιγιστικούς ρυθμούς, είναι δεδομένο ότι πολλοί από τους ”managers” που τα διαχειρίζονται ούτε ”αστέρια” είναι, ούτε ”εγκέφαλοι”, ούτε την απαιτούμενη εμπειρία έχουν.

Αυτό συμβαίνει σε κάθε τομέα όταν η ανάπτυξή του εξελίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Και συνήθως η ανάπτυξη αυτή τελειώνει με ένα… ”μπαμ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v