Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2002

Δεν... ξύνονται και τόσο πολύ!!!

Μάλλον μικρή- ίσως και ελάχιστη- θα είναι η επίπτωση για την κερδοφορία της Intralot από μία πιθανή μη ανανέωση της σύμβασης που έχει με την εταιρία στιγμιαίο κρατικό λαχείο (ξυστό), έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν στελέχη του ”επικοινωνιακού” τομέα της εταιρίας.

Την άποψη αυτή πάντως φαίνεται να την επιβεβαιώνουν και οι αναλυτές τουλάχιστον τριών μεγάλων ΑΧΕΠΕΥ, σύμφωνα με ορισμένους εκ των οποίων, η επίπτωση στα κέρδη της εταιρίας θα είναι το πολύ στην περιοχή του 7- 8%, με βάση τα δεδομένα του 2001.

Εις εξ αυτών μάλιστα, την προσδιορίζει στην περιοχή του 2,2% των καθαρών κερδών, κατόπιν της αφαίρεσης των δικαιωμάτων μειοψηφίας, ενώ η άποψη του συμπίπτει και με τις σχετικές δηλώσεις των προαναφερθέντων ”επικοινωνιακών στελεχών” της εταιρίας.

Πέραν αυτού, οι αναλυτές λένε ότι δεν είναι καθόλου απίθανο τα κέρδη (αλλά και η πολύ πιο σημαντική, ως ποσοστό, απώλεια τζίρου) να υπερ-αναπληρωθούν από την επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Εκτός αυτού, κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να κερδίσει η εταιρία και το διεθνή διαγωνισμό μετά τον Σεπτέμβριο του 2003 οπότε και λήγει η τρέχουσα σύμβαση με το Δημόσιο!

Αυτά ως προς τις αναλύσεις, χωρίς να αναιρείται το ενδεχόμενο εκδήλωσης πρόσκαιρης έστω πίεσης, (όπως συνέβη, με... αθέατο τρόπο και χθες) αν στραβώσει το κλίμα στην αγορά.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2001, η συνεισφορά της συγκεκριμένης δραστηριότητας στα συνολικά κέρδη της εταιρίας αντιστοιχούσε σε ποσοστό κάτω του 2%, ποσοστό που αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν άλλα έργα που έχει υλοποιήσει η εταιρία, λένε οι ίδιες πηγές!

Σε αυτό τον τελευταίο παράγοντα άλλωστε, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους τα στελέχη της εταιρίας προκειμένου να μην υπάρξει δραματική μείωση του τζίρου, καθώς το ξυστό αποτελεί περίπου το 1/4 του συνολικού τζίρου της εταιρίας!!!

Δόξα τω θεώ πάντως, τα οφέλη εταιρίας από το ξυστό ήταν τόσο σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ώστε πιθανότατα να μην χρειάζεται απαραίτητα την ανανέωση της σύμβαση, η οποία, σας θυμίζει ο χαμαιλέων, λήγει το Σεπτέμβριο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v