Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 1 2014

Ο δείκτης μιζέριας και τα στατιστικά που μας κάνουν... Πακιστάν

Ο δείκτης μιζέριας και τα στατιστικά που μας κάνουν... Πακιστάν

Πόρκα μιζέρια! Στην πρώτη δεκάδα με τους παγκόσμιους πρωταθλητές... μιζέριας συγκαταλέγεται η Ελλάδα, με τη σχετική μέτρηση να διαμορφώνεται στο 36,4, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Η μελέτη του ινστιτούτου του Cato, με βάση στοιχεία του Economist, κατατάσσει την χώρα στην 10η θέση λόγω της ανεργίας, που κινείται κοντά στο 27% (26,7% τον Ιανουάριο). Σημειωτέον ότι η μέτρηση βασίζεται, εκτός του ποσοστού των ανέργων, και σε δυο ακόμη συντελεστές: τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια. 

Ο πληθωρισμός είναι ο βασικότερος παράγοντας που εξετάζεται, πλήττοντας τρεις από τις τέσσερις πρώτες χώρες της λίστας. Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Βενεζουέλα και στη δεύτερη το Ιράν, με τον πληθωρισμό να "τρέχει" με 56% στην πρώτη και σε επίπεδα άνω του 30% στην περίπτωση του Ιράν. Τη δεκάδα συμπληρώνουν μεταξύ άλλων Σερβία, Αργεντινή, Τζαμάικα, Αίγυπτος, Ν. Αφρική. 

Εντύπωση προκαλεί πάντως η θέση της Ελλάδας, μιας χώρας που παρά τις δριμείες επιπτώσεις της κρίσης, παραμένει εντός της ζώνης του ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όρους σταθερού νομίσματος και ελεγχόμενου πληθωρισμού.

Χαρακτηριστικό το τι μπορεί να βγάλει μια στατιστική είναι ότι, σύμφωνα με τη μέτρηση, σε πολύ καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Νικαράγουα, η Ονδούρα, η Ουκρανία και το... Πακιστάν.

Είπαμε, μιζέρια στην Ελλάδα, αλλά όχι κι έτσι! 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v