Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2007

Το Ιασώ και οι... μνηστήρες

Φαίνεται να φουντώνει η μάχη γύρω από το Ιασώ, καθώς πολλοί είναι οι διεκδικητές που όχι μόνο επιθυμούν να συνεργαστούν στρατηγικά μαζί του, αλλά και που διαθέτουν αρκετά κεφάλαια για να το πράξουν.

Την περασμένη Παρασκευή άλλαξε χέρια το 1,2% του Ιασώ προς 8 ευρώ ανά μετοχή και όπως λέγεται πωλητές ήταν γιατροί και αγοραστής ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος (άγνωστο αν ”έδρασε” ως όμιλος Axon Συμμετοχών, ή όχι).

Οι παραπάνω πληροφορίες που δεν έχουν μεν επιβεβαιωθεί επισήμως (καθώς ο εισηγμένος όμιλος κατέχει ποσοστό λιγότερο του 5%, άρα δεν είναι υποχρεωμένος να προχωρεί σε επίσημες ανακοινώσεις), θεωρούνται αξιόπιστες, με αποτέλεσμα ο κ. Λιακουνάκος να ελέγχει γύρω στο 2,5% του Ιασώ.

Στο μεταξύ, η Euromedica προτίθεται να αντλήσει γύρω στα 100 εκατ. στην αύξηση κεφαλαίου που προγραμματίζει, ενώ άλλα 50 εκατ. αύξηση κεφαλαίου δρομολογεί και η Axon Συμμετοχών.

Για τις δύο παραπάνω εκδόσεις, έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις στο εξωτερικό (με τη συνδρομή της αναδόχου τράπεζας Lazard) κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το Ιασώ όμως δεν το ”φλερτάρει” μόνο ο όμιλος Λιακουνάκου.

Μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών του φαίνεται να έχουν αποκτήσει το Metropolitan ως εταιρία, σε συνδυασμό με τον όμιλο Κούμπα (ο τελευταίος κατέχει άνω του 1%), ο οποίος είναι ο δεύτερος σε μέγεθος μέτοχος του Metropolitan.

Κι όπως μας λένε, οι ενδιαφερόμενοι δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας που διαθέτει ”χοντρό πορτοφόλι”…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v