Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2014

Η πώληση της NBGI και τα «δίχτυα» των τραπεζών

Η πώληση της NBGI και τα «δίχτυα» των τραπεζών

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία μετοχοποίησης δανείων των μεγάλων ομίλων της ιχθυοκαλλιέργειας.

Όπως πληροφορείται η στήλη, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο μεγάλων εταιρειών του κλάδου αποδέχθηκαν την πρόταση των τραπεζών.

Έτσι στις τακτικές γενικές συνελεύσεις θα προταθεί αύξηση κεφαλαίου με μετοχοποίηση δανείων, χωρίς -προς το παρόν- στρατηγικούς επενδυτές.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση -οργανωμένη- από την πλευρά των λοιπών μετόχων.

 

NBGI PRIVATE EQUITY: Προχωρά ο διαγωνισμός για την πώληση της NBGI Private Equity. Πριν από μερικές ημέρες κατατέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μη δεσμευτικές προσφορές και θα ακολουθήσει η δημιουργία short list από την Cogent Partners, η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζει στη δομή και στους όρους ενδεχόμενης συναλλαγής καθώς η τράπεζα έχει αποτιμημένη στα βιβλία της την NBGI με τιμή υψηλότερη από αυτήν της τρέχουσας εσωτερικής αξίας.

Το private equity του ομίλου της Εθνικής ιδρύθηκε το 2000 και έχει πάνω από 10 funds με υπό διαχείριση κεφάλαια περίπου 900 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v