Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2007

Axon 2: Ξανά ”στο ίδιο έργο θεατές”;

Φέτος λοιπόν που το χρηματιστηριακό κλίμα ”θερμάνθηκε” και πάλι, ο κ. Λιακουνάκος θέλησε να επαναλάβει το εγχείρημα της εξαγοράς από την Axon Συμμετοχών επιχειρήσεων δικών του συμφερόντων.

Γι’ αυτό στις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε την πρόθεση για αύξηση κεφαλαίου 50,4 εκατ. ευρώ με κύριο στόχο την εξαγορά της εφημερίδας ”Κέρδος” (προς 10 εκατ. ευρώ) και της εταιρίας Sukos Hightech (προς 30 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, σε επίσημη ανακοίνωση της Axon Συμμετοχών, αναφέρεται ότι μέτοχοί της που κατέχουν το 56% της εταιρίας (προφανώς ο κ. Λιακουνάκος και ελεγχόμενες εταιρίες του) θα καλύψουν άμεσα ή μέσω τρίτων το ποσοστό που τους αναλογεί στην αύξηση των 50,4 εκατ. ευρώ (τα 28,2 εκατ. ευρώ δηλαδή).

Ωστόσο, ”πριν στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί” το εγχείρημα της εφημερίδας ”Κέρδος” ”μπήκε στο συρτάρι”, χωρίς η εισηγμένη να εξηγήσει το γιατί η επενδυτική αυτή... ευκαιρία από τις 18 Ιανουαρίου έως την 1η Μαρτίου του ίδιου έτους –σε μόλις 1,5 μήνα δηλαδή- έπαψε πλέον να είναι ”ευκαιρία”!

Εμείς βέβαια είχαμε αναφερθεί εκτενώς τόσο στα περίεργα οικονομικά στοιχεία της Κέρδος Εκδοτική, αναφορικά με τα σχεδόν ανύπαρκτα ίδια κεφάλαιά της, την εξαιρετική της αποτίμηση, αλλά και τη μειωτική επίδραση στα κέρδη που θα έχει η μοιρασιά της ”πίτας” των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων ισολογισμών ”διά του 5” κι όχι ”διά του 4”, καθώς η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” απέκτησε κι αυτή δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών.

Επιπλέον, η εισηγμένη δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στο επενδυτικό κοινό πού πήγαν τα 28,2 εκατ. ευρώ που είχαν δηλώσει ότι θα επένδυαν, οι ίδιοι ή μέσω τρίτων, οι κάτοχοι του 56% (προφανώς ο κ. Λιακουνάκος και οι ελεγχόμενες εταιρίες του) της Axon Συμμετοχών.

Έτσι λοιπόν επιλέχθηκε η απορρόφηση (αύξηση κεφαλαίου με εισφορά σε είδος) της Sukos Hitech έναντι μιας αποτίμησης 30 εκατ. ευρώ.

Γι’ αυτό βέβαια θα υπάρξουν δύο αναλυτικές αποτιμήσεις από εξειδικευμένους οίκους, έτσι ώστε να φανούν οι πωλήσεις, τα κέρδη και τα λοιπά στοιχεία της Sukos Hitech, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία, τότε, να πούμε... περισσότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v