Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2002

Κομματική επέλαση στην εισηγμένη ΔΕΗ (2)

Ομως το πρόβλημα της κομματικής (βλέπε εσωκομματικές τάσεις) πελατείας έχει και μία άλλη διάσταση, την οποία έφερε στη δημοσιότητα ο Συντονιστής ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Σαλαγκούδης, ο οποίος και εγκαλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ για προκλητικές κομματικές μετατάξεις - προαγωγές στελεχών, στα οποία, όπως επισημαίνει, τους ανατέθηκαν πρόσφατα διευθυντικά καθήκοντα με κομματικά κριτήρια.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον κ. Σαλαγκούδη, η διοίκηση της ΔΕΗ, αφού παράνομα και αυθαίρετα κατήργησε τους επί σειρά ετών Διευθυντές και Βοηθούς Διευθυντές, προέβη στην προκήρυξη και στην κάλυψη όλων αυτών των θέσεων με νέους, βασιζόμενη σε κομματικά κριτήρια και σε εξωυπηρεσιακές παρεμβάσεις διαπλεκομένων.

Παρότι τα στελέχη αυτά, επισημαίνει ο κ. Σαλαγκούδης, έχουν μόνο λίγους μήνες στις θέσεις τους και πριν δοκιμασθούν και αξιολογηθούν στα νέα τους καθήκοντα και εκτιμηθεί η συνεισφορά τους στο έργο της Επιχείρησης, η Διοίκηση με απόφασή της μετέταξε στην Κατηγορία Γ- Στελέχη Γενικών Θέσεων -, προάγοντάς τους προκλητικά κατά τρία και τέσσερα μισθολογικά κλιμάκια και αυτά αφού προηγουμένως τους χορήγησε επίδομα ευθύνης από 1.320 ευρώ έως 660 ευρώ αντίστοιχα (450.000 έως 230.000 δρχ.αντίστοιχα) στον καθένα.

Όμως η ΔΕΗ τυγχάνει και εισηγμένη στη Σοφοκλέους, όπερ σημαίνει, ότι η διοίκησή της θα πρέπει να δίνει λογαριασμό όχι μόνον στους επενδυτές που την προτίμησαν, αλλά και στις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, τι έχει να απαντήσει η διοίκηση της ΔΕΗ στις κατηγορίες του κ. Σαλαγκούδη και για τις προκλητικές αμοιβές της Διοίκησης και των Διευθυντικών Στελεχών της, τα οποία, όπως αναφέρει, ανταγωνίζονται σε υπερωρίες και εκτός έδρας αποζημιώσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια δραχμές το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v