Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 25 2014

Σφηνάκια για προσφυγή της Βιοχάλκο και ΑΜΚ του Νηρέα

Σφηνάκια για προσφυγή της Βιοχάλκο και ΑΜΚ του Νηρέα

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Κύκλοι προσκείμενοι στον όμιλο δήλωσαν σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως το διοικητικό συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας θα εξετάσει το αν τελικά θα προσβάλει την απόφαση της Ε.Κ. στα πολιτικά δικαστήρια.

Δεν είναι θέμα χρημάτων είπαν -το ποσό των 230 χιλ. ευρώ είναι πολύ μικρό για τα μεγέθη του ομίλου-, αλλά ζήτημα ηθικής τάξεως. Πιστεύουμε πως η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη, υποστήριξαν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της στήλης από την πλευρά αρμοδίων πηγών, το πρόστιμο κοινοποιήθηκε στον όμιλο την 1η Αυγούστου και όχι με τέσσερις μήνες καθυστέρηση, όπως αναφέρθηκε. Δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, γιατί μόλις προχθές υπήρξε η σχετική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα.

 

ΝΗΡΕΑΣ: Θέμα χρόνου ακούγεται ότι είναι η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στον Νηρέα, όπου θα δρομολογηθεί λύση «τύπου Σελόντα».

Η πρώτη Γ.Σ. πάει για αναβολή λόγω έλλειψης της απαιτούμενης εκ του νόμου ελάχιστης απαρτίας (2/3), οπότε η τελική έγκριση πηγαίνει για τον Νοέμβριο και μετά από κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι νέες μετοχές αναμένεται να εισέλθουν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2015.

Το ερώτημα που θέτουν μερικοί είναι ποια θα είναι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, με δεδομένο ότι η ονομαστική αξία του τίτλου είναι 1,20 ευρώ, η λογιστική του τιμή (στοιχεία 30/6/2014) 0,71 ευρώ και η τρέχουσα αποτίμησή του μόλις γύρω στο 0,16 ευρώ.

Οι περισσότεροι μιλούν για τιμή έκδοσης στο 0,30 ευρώ, ενώ κάποιοι αφήνουν περιθώρια και για «κάτι παραπάνω».

Οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v