Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2014

Η μετοχή της Πλαίσιο με... χαρτί και μολύβι

Η μετοχή της Πλαίσιο με... χαρτί και μολύβι

Το Πλαίσιο συγκαταλέγεται στις μετοχές που πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τον Γενικό Δείκτη.

Ειδικότερα, ο τίτλος έχει σημειώσει κέρδη άνω του 6% το τελευταίο δωδεκάμηνο (-19% ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης το ίδιο χρονικό διάστημα), χωρίς να συνυπολογίζεται το μέρισμα που διανεμήθηκε στους μετόχους (0,20 ευρώ).

Πέραν αυτών όμως, με βάση τους δείκτες, το Πλαίσιο κάθε άλλο παρά ακριβό φαντάζει στο ταμπλό του Χ.Α.

Συγκεκριμένα, με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση (κυμαίνεται γύρω στα 140 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη του 2013 (14,3 εκατ. ευρώ), προκύπτει ελαφρά μονοψήφιο P/E. Θυμίζουμε ότι η περυσινή επίδοση αποτέλεσε ιστορικό ρεκόρ για την εισηγμένη και μάλιστα στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης.

Το πού θα διαμορφωθούν τα φετινά κέρδη δεν μπορεί φυσικά κάποιος να το ξέρει από σήμερα, ωστόσο με βάση τα στοιχεία του εννεαμήνου που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα η καθαρή κερδοφορία ανέβηκε από τα 8,7 στα 9,73 εκατ. ευρώ (+12%).

Ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Γεράρδος αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία την περίοδο των Χριστουγέννων, αναμένουμε δε μία ακόμα αποδοτική για τους μετόχους χρήση το 2014».

ΥΓ.: Στις 30/9/2014 το καθαρό ταμείο του ομίλου (διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικών υποχρεώσεων) ξεπερνούσε τα 32 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v