Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2014

Ελλάς, Ελλήνων… ανασφαλίστων

Ελλάς, Ελλήνων… ανασφαλίστων

Τις προηγούμενες μέρες η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για τις αποζημιώσεις ελαφρά άνω των 4 εκατ. ευρώ που κατέβαλε σε πληγέντες της μεγάλης πλημμύρας (τα σχετικά τηλεοπτικά πλάνα γύρισαν τον κόσμο) της 24ης Οκτωβρίου στην Αττική.

Μιλάμε για την κάλυψη 328 ζημιών σε σπίτια-καταστήματα και 842 σε αυτοκίνητα.

Και μπορεί βέβαια η συμβολή της ασφαλιστικής βιομηχανίας να ήταν επωφελής, ωστόσο το χαμηλό κόστος των αποζημιώσεων δείχνει το πόσο μικρό είναι το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών στην Αττική, ακόμη και σε περιοχές (Δυτικά προάστια) που έχουν πληγεί επανειλημμένα από πλημμύρες.

Θυμίζουμε επίσης πως χαμηλό μονοψήφιο ήταν το ποσοστό των σπιτιών που ήταν ασφαλισμένο έναντι σεισμού στην Κεφαλονιά, παρά το γεγονός ότι το νησί έχει μακρά σεισμογενή ιστορία.

ΥΓ: Την επόμενη εβδομάδα η γαλακτοβιομηχανία Κρι-Κρι έχει προγραμματίσει παρουσίαση στους Έλληνες θεσμικούς επενδυτές. Προφανώς, η εικόνα και η πορεία της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας θα ήταν πολύ χειρότερη αν η ασφαλιστική βιομηχανία δεν κατέβαλε γύρω στα 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να ξαναφτιαχτεί η μονάδα γιαουρτιού που είχε καεί ολοσχερώς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2014.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v