Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2007

O κ. Χατζηλίας, ο ΣΜΕΧΑ και το... λειτούργημα!

H κίνηση του γνωστού χρηματιστή Βασίλη Χατζηλία να παραιτηθεί από απλό μέλος του ΣΜΕΧΑ δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στους χρηματιστές, αφού από καιρό εξέφραζε την άποψη ότι ο θεσμός αυτός είναι περίπου… άχρηστος.

Άλλωστε, υποστηρίζουν άλλα μέλη του ΣΜΕΧΑ, κι από την ίδια τη φρασεολογία της επιστολής του προκύπτει ότι ασπάζεται περισσότερο τη νοοτροπία του ”χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησέ το”, απέναντι στη δύναμη των τραπεζικών ομίλων.

Ή, αν το θέλετε διαφορετικά, προτιμάει την αγγλική ρήση… ”go with the flow”.

Η ίδια η Intersec, πάντως, η εταιρία του κ. Χατζηλία (και του πατρός του, για να μην ξεχνάμε την ιστορία της Σοφοκλέους), κινείται σταθερά τα τελευταία χρόνια πέριξ της 30ής θέσης της γενικής κατάταξης, απέχοντας όμως παρασάγγας από την κραταιά θέση που άλλοτε είχε στον χώρο.

Εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του ότι υπάρχει χώρος και για τραπεζικές και για ιδιωτικές ΑΧΕ στο Χ.Α.

Όμως, για το… πόσος θα είναι αυτός ο χώρος γίνεται όλος ο καβγάς!

Και σε αυτόν τον καβγά (που έχει να κάνει με τις σχέσεις των χρηματιστών με το κράτος, τις χρηματιστηριακές αρχές αλλά και τη διοίκηση της ΕΧΑΕ, στην οποία –θυμίζουμε- έχουν την απόλυτη πλειοψηφία υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη), ούτε το ΕΒΕΑ, ούτε βέβαια και ο ΣΕΒ μπορεί να παίξει ρόλο.

Τα ζητήματα του κάθε κλάδου είναι ιδιαίτερα και τεχνικά στη φύση τους. Ειδάλλως και οι τράπεζες θα την είχαν… καταργήσει την Ένωση Τραπεζών.

Υ.Γ: Είπαμε να την… ξεχειλώσουμε την έννοια του λειτουργήματος, αλλά όχι κι έτσι, κ. Χατζηλία.

Από πού κι ως πού ένας επιχειρηματίας ή μια επιχείρηση που αποσκοπεί στο κέρδος ασκεί λειτούργημα;

Ούτε γιατρός είναι ούτε… παπάς ο χρηματιστής. Τα ”πακέτα”, η διεκπεραίωση συναλλαγών πελατών και οι αναδοχές δεν ανήκουν, τουλάχιστον απ’ όσο ξέρουμε, στην έννοια των λειτουργημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v