Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2007

Intracom - Sistema: Άρχισαν οι... διαφωνίες!

Η διαφωνία μεταξύ Intracom και ομίλου Sistema για το τίμημα που θα καταβάλουν οι τελευταίοι προκειμένου να αγοράσουν το υπόλοιπο 49% της Intracom Telecom μεταθέτει για το... απώτερο μέλλον τη συμμετοχή της Comstar στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellas On Line (HOL).

Ίσως όμως αυτή να μην είναι και η μόνη αιτία.

Στην τελευταία ανακοίνωση της HOL, πάντως, για την εξαγορά της Αττικές Τηλεπικοινωνίες, δεν αναφέρεται ούτε λέξη για τη συμφωνία με την Comstar, επίσης θυγατρική της Sistema.

Επιπλέον, επισημοποιείται η ανατροπή της αρχικής συμφωνίας με τους εργολάβους που έλεγχαν την Αττικές Τηλεπικοινωνίες, οι οποίοι δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στην HOL, μέσω μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες που έφτασαν στα αφτιά της στήλης, η πλευρά Intracom ζήτησε ”ευγενικά” από τους Ρώσους να περιμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Προ εξαμήνου είχε ανακοινωθεί ότι αρχικά η HOL θα αποκτήσει το 100% της Αττικές Τηλεπικοινωνίες (συμφωνία που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ στη συνέχεια το 51% της πρώτης θα μεταβιβαζόταν στην Comstar – UTS.

Οι Ρώσοι θα εισέρχονταν στο μετοχικό κεφάλαιο μέσω αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ενώ μέσω νέας αύξησης με μετρητά θα αποκτούσαν ποσοστό της HOL οι εργολάβοι της Αττικής Οδού.

Υ.Γ.: Μήπως τελικά η ολοένα και στενότερη προσέγγιση της Vodafone με την HOL τείνει να... αποκλείσει άπαξ και διά παντός τους Ρώσους από τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εταιρία, παρά την ύπαρξη σχετικής συμφωνίας με την Intracom Holdings;

Διότι ακούμε ότι το ήδη ανακοινωθέν deal μεταξύ Vodafone και HOL είναι απλώς ”πρελούδιο” για το deal που θα ακολουθήσει - και θα’ χει μπόλικο... χρήμα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v