Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2014

Αντίστροφη μέτρηση για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας

Αντίστροφη μέτρηση για τους πλειστηριασμούς α κατοικίας

Δεκαπέντε και σήμερα. Οχι δεν είναι η αντίστροφη μέτρηση της χριστουγεννιάτικης διαφήμισης των Jumbo. Τόσες είναι οι ημέρες μέχρι την εκπνοή της μεταβατικής διάταξης προστασίας από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας που λήγει την 31η Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το αν εν τέλει θα ενδώσει. Αν δηλαδή θα πάει σε παράταση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, π.χ. για ένα εξάμηνο ή θα αφήσει τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους και από την 1η Ιανουαρίου θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία.

Αν και οι τράπεζες έχουν διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται να κάνουν χρήση της δυνατότητας, η απόφαση είναι καθαρά πολιτική και για το θέμα πιέζουν τόσο κυβερνητικοί βουλευτές (ΠΑΣΟΚ κ.ά.), όσο και η αντιπολίτευση. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν ενστάσεις τόσο από εγχώριους τεχνοκράτες όσο και από την τρόικα.

Στην περίπτωση πάντως που η κυβέρνηση επιλέξει, κόντρα στις επιταγές της τρόικας, να προχωρήσει είτε με τροπολογία, είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε παράταση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, θα στείλει ένα μήνυμα στους δανειστές αλλά και (κυρίως) στους ψηφοφόρους.

Τους τελευταίους άλλωστε είναι η αλήθεια τους έχει ιδιαίτερη ανάγκη σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές....

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v