Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2007

Ο Thor έκανε την ”μπάζα” και τα... μαζεύει!

Σχεδόν ταυτόχρονα με την περαιτέρω μείωση της συμμετοχής της στη Forthnet, η Novator του Ισλανδού κ. Thor Bjorgolfsson ανακοίνωνε και την αποχώρησή της από την BTC, τον πρώην κρατικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας.

Γιατί όμως η Novator αποφάσισε να αποσυρθεί από τις αγορές τηλεπικοινωνιών της Βαλκανικής;

Και λέμε τις αγορές τηλεπικοινωνιών διότι ο κ. Bjorgolfsson έχει ευρύτερη παρουσία στην περιοχή καθώς ελέγχει, μεταξύ άλλων, και φαρμακοβιομηχανίες.

Η κυριότερη αιτία της αποχώρησης της Novator από τα telecoms στην περιοχή μάλλον είναι τα μεγάλα κέρδη τα οποία αποκόμισε τόσο από τη Forthnet όσο και από την BTC.

Και ως γνωστόν τα κέρδη είναι πραγματικά μόνον όταν... εξαργυρωθούν!

Όσο μένουν στο... τραπέζι, ενδέχεται να αρχίσουν να μικραίνουν.

Για την πρώτη περίπτωση, της Forthnet, όλοι γνωρίζουμε, μια και πρόκειται για εταιρία της Σοφοκλέους, σε τι τιμές μπήκε και σε τι τιμές βγήκε.

Για τη δεύτερη, την BTC, να σας πούμε ότι η αμερικανική AIG Global Investment Group θα καταβάλει 1,08 δισ. ευρώ για το 65% του βουλγαρικού οργανισμού, χωρίς να υπολογίζεται το επιπλέον ποσοστό 25% που ελέγχει απευθείας η Novator και πρόκειται να παραχωρηθεί άμεσα.

Το fund κατείχε το 65% μέσω της εταιρίας συμμετοχών Viva Ventures Holding GmbH η οποία είχε δαπανήσει μόλις... 230 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2004!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v