Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2007

Τρίμηνα, μετοχές και προσδοκίες για πολλά... γκολ

Τι προκύπτει από τη μέχρι τώρα ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων;

Όσον αφορά στα ”βαριά χαρτιά”, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι όπου ανακοινώνονται κέρδη ανώτερα των προβλέψεων το ταμπλό ανταποκρίνεται… αναλόγως.

Στην Alpha Bank για παράδειγμα (επιδόσεις ανάλογες των εκτιμήσεων) ακολούθησε αξιοσημείωτη κάμψη της μετοχής, ενώ αντίθετα οι μέχρι τώρα θετικές επιδράσεις σε Τιτάνα, Τράπεζα Πειραιώς και Marfin Popular Bank (κέρδη σαφώς ανώτερα από τις προβλέψεις των ελληνικών και ξένων οίκων) ήταν μάλλον περιορισμένες.

Εξαίρεση αποτέλεσε η Eurobank, που -βοηθούντος και του γενικότερου rebound- ”έγραψε” χθες ένα ”ηχηρό” +4,73%.

Σαφώς διαφορετική ωστόσο είναι η κατάσταση, αν στη θέση των blue chips εξετάσουμε το πώς συμπεριφέρθηκαν τίτλοι χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Το Πλαίσιο για παράδειγμα –μετά τα καλά ομολογουμένως τριμηνιαία αποτελέσματα- κέρδισε σημαντικό έδαφος (+11,2% τον τελευταίο μήνα).

-Λόγω των πολύ καλών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του, ο Βασιλόπουλος ανέβηκε στο ταμπλό τον τελευταίο μήνα 20,8%.

-Η θετική για φέτος πρόβλεψη αποτελεσμάτων του Πετρόπουλου έχει δώσει τον τελευταίο μήνα στη μετοχή ένα +10,9%, πέρα από το αποκοπέν μέρισμα.

Εξαιρετικά τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Sprider, αλλά ακόμη καλύτερη και η συμπεριφορά της στη Σοφοκλέους (+75% το τελευταίο τρίμηνο, άνοδος πάνω από 10% τον τελευταίο μήνα).

Εδώ όμως προκύπτει κι ένα… ερώτημα. Το ράλι των τελευταίων μηνών της Sprider να είναι άραγε ο μοναδικός λόγος για το +58% που έχει σημειώσει ο μητρικός Χατζηιωάννου από τα μέσα Απριλίου, ή να υπάρχουν και άλλοι λόγοι;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εντονότερη φαίνεται να είναι η κινητικότητα στους τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεγάλη μάλλον υπάρχει κάποια ”κόπωση”.

Κι όλα δείχνουν ότι ο Μάιος (μήνας αποτελεσμάτων) θα προκαλέσει σημαντικές συγκινήσεις σε αρκετές από τις μετοχές των δύο πρώτων κατηγοριών.

Κάποιοι μάλιστα ετοιμάζονται για πολλά... γκολ.

Θα τους… ”κάτσει” όμως;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v