Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2002

Και διπλωματικά όπλα στη φαρέτρα της Εμπορικής!

Με non paper... προς τη UBS Warburg, όπως συνηθίζουν οι διπλωμάτες, πρόκειται να αντιδράσει η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, στην έκθεση του διεθνούς οίκου, η οποία δημοσιεύεται σε άλλες στήλες του Euro2day.gr.

Εκθεση, την οποία στελέχη της αγοράς χαρακτήρισαν ως καταπέλτη για την πορεία της τράπεζας και τη διοίκησή της, ενώ, μεταξύ άλλων, διατύπωνε την πρόβλεψη - σύσταση ότι η μετοχή της ελληνικής τράπεζας θα πρέπει να υποχωρήσει κατά 20%.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Εμπορικής, η ”αίσθηση που προκύπτει από τη μελέτη της έκθεσης αυτής, είναι ότι υπερβάλλει στα αρνητικά και υποβαθμίζει τα θετικά στοιχεία του ομίλου”.

Πάντως στο non paper η διοίκηση της Εμπορικής θα καταγράφει την πραγματική εικόνα των βασικών οικονομικών μεγεθών της τράπεζας, ενώ στην ουσία θα αποτελεί μια άτυπη αντίδραση σε όσα ”είδαν” το φως της δημοσιότητας τη Τετάρτη, με την έκθεση της UBS.

Υπενθυμίζεται, ότι και πριν από ένα χρόνο, μια άλλη έκθεση της Merril Lynch είχε υποβαθμίσει σημαντικά την Εμπορική. Και τότε η αντίδραση της ελληνικής τράπεζας ήταν ακαριαία και με πιο επίσημο χαρακτήρα.

Τελικώς, είχε αποδειχθεί ότι ένα λάθος του αναλυτή (είχε υπολογίσει λανθασμένα τον αριθμό των μετοχών της τράπεζας) είχε προκαλέσει το όλο πρόβλημα. Όμως ο αναλυτής της Merril Lynch είχε απολυθεί, ”πληρώνοντας” το λάθος.

Στη συγκεκριμένη, όμως περίπτωση, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι όποιες εξελίξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v