Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2007

Η ΑΒ και οι εξαγορές στα super market

Πολύ μελάνι χύνεται τους τελευταίους μήνες για εξαγορές και συμμαχίες στον τομέα των αλυσίδων super market, αλλά η αποκαρδιωτική για τις παραπάνω προσδοκίες δήλωση του προέδρου της ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Ραφαήλ Μωυσή πέρασε στα ψιλά.

Είπε λοιπόν ο κ. Μωυσής μεταξύ άλλων κατά την πρόσφατη παρουσίαση της ΑΒ στην ΕΘΕ ότι εξαγορές στον τομέα του οργανωμένου λιανεμπορίου είναι δύσκολο να γίνουν, όσο οι πωλητές ζητάνε νούμερα απαγορευτικά.

Για να περιγράψει δε του λόγου το αληθές, είπε ότι τα ζητούμενα τιμήματα αντιστοιχούν σε Ρ/Ε διπλάσιο από το τρέχον της ΑΒ Βασιλόπουλος. Η δήλωση έγινε την περασμένη εβδομάδα, στο τέλος της οποίας η ΑΒ έκλεισε με Ρ/Ε μετά φόρων 13. Το οποίο είναι όμως από τα φθηνότερα στη Σοφοκλέους.

Η ΑΒ έχει κάθε λόγο να είναι συντηρητική, μια και κάηκε στον… χυλό στην περίπτωση εξαγοράς της Τροφό και τώρα φυσάει και το γιαούρτι.

Μακάρι να αποδειχτούν όμως κατά τι έστω συντηρητικοί και οι υπόλοιποι του συστήματος, μια και ακούμε ότι εταιρίες super market με τις μισές πωλήσεις από αυτές της ΑΒ και σαφώς χαμηλότερα κέρδη στοχεύουν να εισέλθουν στο Χ.Α. με αποτίμηση άνω των 250 εκατ. ευρώ. Η ΑΒ έκλεισε χθες με κεφαλαιοποίηση 295 εκατ. ευρώ.

Προφανώς οι άλλοι μετά την εισαγωγή θα έχουν και του… πουλιού το γάλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v