Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2007

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Sprider;

Μπορεί η μετοχή της Sprider να έχει κερδίσει 308% το τελευταίο δωδεκάμηνο, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι ”μπορεί να δώσει και περισσότερα”.

Η διοίκηση βέβαια της εισηγμένης εταιρίας δεν σχολιάζει τα περί της μετοχής, ωστόσο δεν χάνει ευκαιρία να δηλώσει πόσο αισιόδοξη είναι για το μέλλον της. Ενδεικτικά, λοιπόν, αναφέρουμε μερικά από τα όσα ειπώθηκαν κατά την τακτική γενική συνέλευση αυτής της εβδομάδας:

• ”Δεν μας φοβίζει ο ανταγωνισμός των ξένων αλυσίδων που είτε βρίσκονται είτε θα έρθουν στην Ελλάδα. Ανοίξαμε ήδη απέναντι από τα Zara και είδαμε ότι είχαμε σε έναν χρόνο άνοδο πωλήσεων 30%. Είμαστε τελικά συμπληρωματικά μοντέλα και όχι ανταγωνιστικά”.

• ”Δεν περιμέναμε το κατάστημα στη Ρουμανία να πάει τόσο καλά. Μπήκαμε σε ένα Μall μικρής επισκεψιμότητας και συμβάλαμε δραστικά στην ανάπτυξή του. Σύντομα ετοιμάζουμε και νέο κατάστημα στη Ρουμανία”.

• ”Τροποποιούμε το μοντέλο λειτουργίας των καταστημάτων μας και μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να έχουμε κερδοφόρα παρουσία σε μέρη τα οποία στο παρελθόν ούτε που σκεφτόμαστε να προσεγγίσουμε”.

Η ουσία είναι ότι μπορεί στα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων το P/E να ανέρχεται στο ”αλμυρό” 27, ωστόσο αν επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι της εισηγμένης, μπορεί η ”ακριβή” σήμερα μετοχή της Sprider να αποδειχτεί φτηνή. Ένα growth story υπό αξιολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v