Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2007

Σφακιανάκης: Ώρα για... placement

Η Σφακιανάκης, παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στις μετοχές με τις υψηλότερες αποδόσεις κατά την τελευταία τριετία (+630% συν κάποια μερίσματα), εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με λογικότατους χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς ανάλογη της τιμής είναι και η εκτόξευση των κερδών.

Κι αν κάποιοι αναφέρουν τα 260 εκατ. του δανεισμού (αυξήθηκαν οι πωλήσεις και έγιναν εξαγορές μέσω δανεισμού), η απάντηση είναι ότι από εδώ και στο εξής οι ταμειακές ροές θα είναι θετικές και ότι μέσα στο 2007 οι τραπεζικές υποχρεώσεις θα μειωθούν κατά 30 εκατ. ευρώ!

Κάποιοι, επίσης, αναφέρονται κατά καιρούς σε ορισμένες θυγατρικές που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως η Speedex (συμμετέχει και ο Φουρλής).

Η διοίκηση πάντως της Σφακιανάκης διέψευσε ότι υπάρχει πρόθεση πώλησης της Speedex, συμπληρώνοντας πως θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε και η συγκεκριμένη θυγατρική να πιάσει σε αποδόσεις τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου.

Μπορεί λοιπόν η εισηγμένη να μην πουλάει θυγατρικές της, οι βασικοί μέτοχοι όμως δηλώνουν τώρα την πρόθεσή τους να προχωρήσουν φέτος σε placement, προσπαθώντας, μεταξύ άλλων, να διευρύνουν το free float που περιορίζεται μόλις στο... 20%.

Για μια εταιρία που πέρυσι σημείωσε προ φόρων κέρδη... 35,7 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένει σαφώς καλύτερα νούμερα, το free float σε αυτά τα επίπεδα είναι πλέον ”τροχοπέδη”.

Και μάλλον το έχουν καταλάβει απολύτως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v