Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 1 2015

Οι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων και οι αλλαγές στην Εθνική

Οι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων και οι αλλαγές στην Εθνική

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Αλλάζουν χέρια, το ένα μετά το άλλο, ιστορικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, που βγαίνουν στο σφυρί από τις πιστώτριες τράπεζες.

Στον πλειστηριασμό για το Πεντελικό πλειοδότης αναδείχθηκε ομογενής επιχειρηματίας από την Ν. Αμερική, έναντι τιμήματος 23 εκατ. ευρώ, που ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς.

Τη σκυτάλη παίρνει το ξενοδοχείο Λήδρα (τέως Λήδρα Marriott) στη Λ. Συγγρού, το οποίο βγαίνει εκ νέου σε πλειστηριασμό στις 13 Μαίου από την Alpha Bank.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε και πάλι στα 41 εκατ. ευρώ.

EBRD-AΘΗΝΑ: Ανοίγει μέσα στο μήνα, μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών, το γραφείο της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Και όπως πληροφορείται η στήλη με το καλημέρα θα βομβαρδισθεί από αιτήσεις για συμμετοχή της EBRD σε επενδυτικά σχέδια.

Η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων και Ανασυγκρότησης προτίθεται να επενδύσει περί τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως σε επενδυτικά σχέδια εγχώριων εταιρειών, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό σε συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας, όπως αυτές που βιώνει η οικονομία.

Οι επαφές για τα πρώτα projects έχουν όπως ακούμε ξεκινήσει με τις τηλεπικοινωνίες να είναι από τους εξεταζόμενους τομείς για την πρώτη επένδυση...

 

ΕΘΝΙΚΗ: Περί τα μέσα Μαίου αναμένεται να διενεργηθεί ο νέος γύρος αλλαγών στην Εθνική.

Χθες παραιτήθηκε και τυπικά από μέλος του Δ.Σ της τράπεζας ο κ. Π. Χριστοδούλου, η αποχώρηση του οποίου είχε πρακτικά προαναγγελθεί, όταν παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ της Αστήρ Παλάς.

Στα μέσα Μαίου θα αλλάξει και ένας τουλάχιστον από τους τρεις αναπληρωτές CEO. Οι αποφάσεις έχουν κλειδώσει και έχει βρεθεί μέσα στην τράπεζα το στέλεχος που θα αναβαθμισθεί.

Πιθανόν να υπάρξει και δεύτερη αλλαγή σε επίπεδο αναπληρωτών CEO αν υπάρξει θετική απάντηση από στέλεχος που ξέρει την Εθνική από παλιά.

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στις διοικήσεις θυγατρικών, όπως η χρηματιστηριακή και η Εθνική Ασφαλιστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v