Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2015

O «χρησμός» για Ελληνικό και οι γκρίνιες της αγοράς real estate

O «χρησμός» για Ελληνικό και οι γκρίνιες της αγοράς real estate

Πολύ προσεκτική ήταν χθες, κατά τη διάρκεια κλειστής εκδήλωσης στελεχών της αγοράς ακινήτων εν όψει του συνεδρίου Prodexpo, η εντεταλμένη σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Ειδικά για το Ελληνικό, υποστήριξε πως το Ταμείο επιδιώκει βελτιώσεις σε σημεία που επιτρέπει η υπογραφείσα σύμβαση με τη Lamda Development.

Πρόσθεσε, όμως, πως «η αξιοποίηση του Ελληνικού είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει έξι μελέτες αξιοποίησής του. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία σύμβαση που υπεγράφη πέρυσι και η αξιοποίηση της έκτασης έχει ευρύτερες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις τις οποίες θα λάβουμε υπόψη».

Λιγότερο προσεκτικά ήταν, πάντως, πολλά άλλα στελέχη της αγοράς ακινήτων που εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις εξαιτίας της παρατεταμένης αβεβαιότητας. Σχεδόν ομόφωνα υποστήριξαν πως η αγορά real estate έχει παγώσει λόγω της πολιτικής και της οικονομικής κατάστασης.

«Δυστυχώς η φορολογία θα παραμείνει περίπου στην ίδια φιλοσοφία και οι όποιες αλλαγές στις αντικειμενικές θα γίνουν περισσότερο με πολιτικά κριτήρια και όχι με κριτήρια αγοράς», είπε ο επικεφαλής της Eurobank Property Services Δημήτρης Ανδρίτσος.

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι δυσβάστακτος σε σχέση με το εισόδημα που παράγει ένα ακίνητο» είπε ο Μάριος Αποστολίνας, της επενδυτικής εταιρείας Dolphin από την Αργεντινή και ζήτησε σταδιακή απομείωση.

Κίνητρα για τους επενδυτές σε ακίνητα ζήτησε ο Γιάννης Δεληκανάκης της Bluehouse, ενώ ο επικεφαλής της Εθνικής Πανγαία Αρης Καρυτινός επανέλαβε πως οι τιμές παραμένουν υψηλές σε σχέση με την κατάσταση της οικονομίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v