Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2007

Σοφοκλέους: Γιατί να τη… χάσουμε;

Κι όμως, αγαπητοί αναγνώστες, η ”Σοφοκλέους” είναι στην πράξη… παρελθόν. Η νέα διεύθυνση του Χ.Α. βρίσκεται στην ”οδό… Χρηματιστηρίου” - και η υπόθεση έχει κάποιο παρασκήνιο.

Ο πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σπύρος Καπράλος, ο οποίος ως γνωστόν είναι ”μάστορας” σε θέματα ”δημοσίων σχέσεων” (επιβάλλεται άλλωστε για κάποιον που έχει αυτή τη θέση) και εκτιμά δεόντως τη σημασία της ιστορίας, της παράδοσης ενός θεσμού, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μετονομαστεί ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται πλέον το Χρηματιστήριο σε ”οδό Σοφοκλέους”.

Τα εμπόδια, όμως, ήταν μεγάλα. Διότι στον ίδιο δήμο δεν γίνεται να υπάρχουν, όπως πληροφορηθήκαμε, δύο δρόμοι με το ίδιο όνομα.

Έτσι, θα έπρεπε να μετονομαστεί η υφιστάμενη ”οδός Σοφοκλέους” για να… δημιουργηθεί η νέα.

Κάτι που προφανέστατα θα δημιουργούσε έντονες αντιδράσεις στους υπόλοιπους παροικούντες τον ιστορικό αυτόν δρόμο, για πολλούς λόγους, εις εκ των οποίων και το κόστος αλλαγής διευθύνσεων, μια και η περιοχή έχει έντονα εμπορικό και επιχειρηματικό χαρακτήρα.

Προς το παρόν όλοι συνεχίζουν να μιλούν για τη ”Σοφοκλέους”, ωστόσο με τον χρόνο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το… ανεπίσημο όνομα του Χ.Α. θα κινδυνεύσει να ξεχαστεί, μαζί με μια ολόκληρη παράδοση.

Μήπως να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, που να περιλαμβάνει τη λέξη ”Σοφοκλέους”;

Εδώ οι διπλωμάτες έψαχναν για… χρόνια το όνομα το οποίο θα έχει η Δημοκρατία των Σκοπίων, που είναι και ανεξάρτητη χώρα, στην ονομασία ενός δρόμου θα… κολλήσουμε;

Υπάρχει ακόμη χρόνος για μια ”ευέλικτη” και με… φαντασία λύση!

Τόσους παράγοντες έχει αυτή η αγορά, δεν μπορούν να βάλουν κι αυτοί ένα χεράκι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v