Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2015

Η άποψη του Watsa για Ελλάδα και οι νέες επενδύσεις

Η άποψη του Watsa για Ελλάδα και οι νέες επενδύσεις

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, η οποία θα δημιουργήσει συνθήκες γρήγορης ανάταξης της οικονομίας, εμφανίστηκε ο Prem Watsa.

Ο Ινδοκαναδός, ιδρυτής και επικεφαλής του private equity Fairfax, είχε χθες ένα βαρύ πρόγραμμα επαφών στην Αθήνα.

Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, είδε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και εκφώνησε ομιλία σε στελέχη των Eurobank και Grivalia, στις οποίες η Fairfax αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο.

Το μεσημέρι συνέφαγε με ανώτατα στελέχη του ομίλου Eurobank (η τράπεζα συνεχίζει να ενοποιεί την Grivalia) ενώ το βράδυ δείπνησε με περίπου 15 στελέχη της τράπεζας.

Ο Watsa, τόσο στην ομιλία του, όσο και στους συνδαιτυμόνες του εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπογραφεί μικρή έστω συμφωνία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα μεγάλα deals κλείνουν στο παρά ένα.

Πιστεύει, δε, ότι μετά την υπογραφή θα υπάρξει ταχεία ανάκτηση εμπιστοσύνης και βελτίωση του κλίματος. Εξ ου και δηλώνει πρόθυμος να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πηγές της στήλης σημειώνουν ότι η επίτευξη συνεργειών και η ανάδειξη της αξίας υφιστάμενων επενδύσεων ίσως να αποτελούν οδηγό για τις επόμενες κινήσεις.

Στην περίπτωση της Fairfax οι προηγούμενες αποδόσεις είναι ενδεικτικές των μελλοντικών, όπως σημειώνουν λακωνικά.

Μένει να φανεί αν o ίδιος με το πλεονέκτημα του εξωτερικού παρατηρητή βλέπει πιο καθαρά τα πράγματα και η εκτίμησή του για υπογραφή συμφωνίας και ταχεία ανάκαμψη επιβεβαιωθεί...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v