Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2015

Πλειστηριασμοί: Πώς οι αντικειμενικές θα σώσουν τα προσχήματα

Πλειστηριασμοί: Πώς οι αντικειμενικές θα σώσουν τα προσχήματα

Η μείωση των αντικειμενικών αξιών που αποφάσισε η κυβέρνηση θα σώσει τα προσχήματα των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διευρυμένη παροχή προστασίας στην πρώτη κατοικία.

Οι θεσμοί δείχνουν να αποδέχονται τη διατήρηση ως την 31η Δεκεμβρίου του καθεστώτος προστασίας από πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία, ζητούν όμως να ισχύει για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ως 200 χιλ. ευρώ. Να διατηρηθεί, δηλαδή, στα επίπεδα της ρύθμισης Χατζηδάκη. Το ανώτατο όριο εισοδήματος για υπαγωγή στη ρύθμιση προτείνεται να είναι για οικογένεια οι 35 χιλ. ευρώ.

Πρόκειται για επώδυνο συμβιβασμό καθώς το υπουργείο Οικονομίας επιδίωκε πολύ υψηλότερα όρια. Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα γλυκάνει κάπως το πράγμα αφού θα αυξηθεί ο αριθμός των κατοικιών η αξία των οποίων θα πέσει κάτω από 200 χιλ. ευρώ.

ΥΓ.: Έτσι θα κλείσει άλλο ένα εκ του μη όντος θέμα καθώς, θυμίζουμε, πέρσι οι τράπεζες διενήργησαν τους λιγότερους πλειστηριασμούς από το 2007. Η ανοχή τους δεν οφείλεται στο καθεστώς προστασίας, αλλά στο γεγονός ότι η κατάσχεση ακινήτου και η συντήρησή του αποδεικνύεται πολυέξοδη αφού αγοραστές δεν υπάρχουν και τα σπίτια τους μένουν αμανάτι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v