Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2015

Μάχες δια… αλληλογραφίας στο ΥΠΟΙΚ για το Norman Atlantic

Μάχες δια… αλληλογραφίας στο ΥΠΟΙΚ για το Norman Atlantic

Σήριαλ δι' αλληλογραφίας κατέληξε η φορολόγηση των δωρεών που έλαβαν οι συγγενείς των θυμάτων του Norman Atlantic από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία έδωσε την οικονομική ενίσχυση, οι εφορίες έβαλαν φόρο δωρεάς, η Βαλαβάνη θεώρησε –όπως και είναι- αδιανόητη μια τέτοια πράξη και μετά άρχισαν τα... γράμματα.

Έστειλε μια επιστολή η Ν. Βαλαβάνη (από τον τρίτο όροφο της Καραγιώργη Σερβίας) στην Κ. Σαββαϊδου (στον όγδοο όροφο της Καραγιώργη Σερβίας) και της λέει: τι είναι αυτά που κάνεις και βάζεις φόρο στους ανθρώπους, δώσε εντολή στις εφορίες να σταματήσουν ή αλλιώς να νομοθετήσω.

Απάντησε, επίσης με επιστολή, η Σαββαϊδου (από τον όγδοο στον τρίτο) και υποστηρίζει πως «δεν μπορώ να κάνω τίποτα διότι απλώς ερμηνεύω τον νόμο, δεν τον φτιάχνω». Ο νόμος λέει φόρος δωρεάς 10% έως 40% ανάλογα με το βαθμό συγγένειας. Επομένως άλλαξε τον νόμο για να γλιτώσουν οι άνθρωποι. Πρότεινε δε -πάντα μέσω αλληλογραφίας- εναλλακτικούς τρόπους νομοθετικής αντιμετώπισης του θέματος για να τελειώσει η ιστορία.

Η πρώτη απορία είναι απλή: Μεταξύ τους δεν μιλάνε οι δύο ισχυρές κυρίες της Καραγιώργη Σερβίας και στέλνει γράμμα η Βαλαβάνη στην Σαββαϊδου για να απαντήσει επίσης με γράμμα η Σαββαϊδου στην Βαλαβάνη;

Και η δεύτερη, ουσιαστική. Νάντια, πότε θα στείλεις τη ρύθμιση στη Βουλή για να τελειώσει η κοροϊδία;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v