Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2015

ΟΛΠ: Αναβολές επί αναβολών για να περάσει η... τρικυμία

ΟΛΠ: Αναβολές επί αναβολών για να περάσει η... τρικυμία

Προς αναβολή, για το επόμενο Σάββατο, οδεύει η αυριανή γενική συνέλευση του ΟΛΠ μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί στο λιμάνι εν όψει των αλλαγών στη διοίκηση και της προσπάθειας των συνδικαλιστών να επιβάλουν την υπογραφή διετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας πριν αντικατασταθεί ο σημερινός επικεφαλής Γ. Ανωμερίτης.

Από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ζήτησαν χθες από την απερχόμενη διοίκηση του οργανισμού να μη συζητήσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα της διετούς παράτασης της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η νέα σύμβαση εργασίας έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα από τους εργαζομένους του OΛΠ εν όψει της ιδιωτικοποίησης και εξασφάλισαν τη σύμφωνη γνώμη του απερχόμενου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Ανωμερίτη. Ο τελευταίος συμπεριέλαβε το θέμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. μία ημέρα πριν από τη γενική συνέλευση κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθεί η αντικατάστασή του.

Χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί συνάντηση, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά και των συναρμοδίων υπουργών, προκειμένου να συζητηθούν τα πρόσωπα για το νέο Δ.Σ. του OΛΠ. Ούτε αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε.

Θεωρείται, πάντως, σφόδρα πιθανό το επόμενο Σάββατο να βρεθεί προσωρινός αντικαταστάτης του κ. Ανωμερίτη από το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο καθώς είναι δύσκολο να υπάρξει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα ηγηθεί της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου του OΛΠ, καθώς το σχέδιο για διατήρηση του 51% από το δημόσιο συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της κινεζικής Cosco η οποία είναι και ο σοβαρότερος διεκδικητής.

Σε επιστολές που έστειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ προς τους τρεις ομίλους που είχαν ενδιαφερθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού αναφέρεται πως θα πωληθεί αρχικά το 51% και σταδιακά το υπόλοιπο ποσοστό μέχρι το 67%. Το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v