Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 24 2015

Σφηνάκια για ΕΤΕ και την «δικαίωση» της Cleary Gottlieb

Σφηνάκια για ΕΤΕ και την «δικαίωση» της Cleary Gottlieb

ΕΤΕ: Αποχωρεί από την τράπεζα η επικεφαλής του τμήματος private banking Ελ. Μαυρογονάτου. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Π. Γουτάκη από τη Χρηματιστηριακή.

Σταδιακά, διενεργούνται οι αλλαγές στη δομή της Εθνικής.

 

CLEARY GOTTLIEB: Το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο «Cleary Gottlieb Steen and Hamilton (CGSH) είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ νέου σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Και λέμε εκ νέου γιατί η εν λόγω νομική φίρμα είχε καθήκοντα νομικού συμβούλου του ΟΔΔΗΧ στην περίοδο του PSI, μαζί με τη Lazard.

Αν οι πληροφορίες ισχύουν, η επάνοδος της Cleary Gottlieb δείχνει μια συνέχεια στις πολιτικές επιλογές. Άλλωστε, τόσο ο κ. Βαρουφάκης, όσο και ο κ. Σαγιάς, είχαν διατελέσει σύμβουλοι στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, που προσέλαβε την Cleary Gottlieb το 2011, ως το πλέον εξειδικευμένο διεθνώς, σε θέματα αναδιαρθρώσεων κυβερνητικού χρέους, νομικό γραφείο.

Βέβαια, ο νυν πρωθυπουργός και τότε πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αρκετές ερωτήσεις στη Βουλή τόσο για την πρόσληψη όσο και τις αμοιβές που δόθηκαν στην CGSH και τη Lazard. 

Σε μια από αυτές ρωτούσε τον υπουργό Οικονομικών γιατί προχωρά σε μια τέτοια δαπάνη (σ.σ. περίπου 6 εκατ. ευρώ) όταν το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τώρα οι... Αμερικάνοι «δικαιώνονται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v