Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2015

Το... Grexit της RBS και τα δάνεια του Μορέα

Το... Grexit της RBS και τα δάνεια του Μορέα

Την αποχώρησή της από την Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει η βρετανική Royal Bank of Scotland η οποία προσπαθεί να ξεφορτωθεί, ακόμα και με ζημιά, τα δάνεια (συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ) που είχε χορηγήσει στην κοινοπραξία Μορέας η οποία κατασκευάζει τον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Η βρετανική τράπεζα έχει ανακοινώσει στους συνεργάτες της πως αποχωρεί από την Ελλάδα μέχρι τα τέλη του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η RBS προσπαθεί να πωλήσει το δάνειο έναντι μόλις 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει ενδιαφερόμενος!

Το τμήμα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα είναι το μοναδικό από τα πέντε έργα οδικών αξόνων στο οποίο δεν έχει υπάρξει αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης.

Μολονότι εκκρεμεί μόλις το 5% του έργου, η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης βρίσκεται από τον περασμένο φθινόπωρο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε υποστηρίξει πως η σύμβαση δεν θα αναθεωρηθεί εάν η κοινοπραξία Μορέας δεν δεχθεί να προχωρήσει σε σειρά παροχών όπως συγκεκριμένος αριθμός ελεύθερων διελεύσεων για τους μόνιμους κατοίκους και διαμόρφωση της τιμής των διοδίων ανάλογα με την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.

Στην κοινοπραξία Μορέας συμμετέχουν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ και Intracom Συμμετοχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v