Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2015

Σαν έτοιμες από καιρό Eurobank και Alpha Bank

Σαν έτοιμες από καιρό Eurobank και Alpha Bank

Εδώ και μερικούς μήνες οι διοικήσεις των Eurobank και Alpha Bank βρισκόταν σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο ανταλλαγής ή συγχώνευσης θυγατρικών στα Βαλκάνια.

Όπως είχε γράψει το Euro2day.gr οι διοικήσεις των δύο τραπεζών συζητούσαν το ενδεχόμενο συγχώνευσης δραστηριοτήτων στη Ρουμανία ή ανταλλαγής θυγατρικών στα Βαλκάνια.

Σημειώναμε δε ότι η απόφαση είναι θέμα timing, αφού συνυπολογισθούν οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα σε σχέση με την υλοποίηση των πλάνων αναδιάρθρωσης.

Η δριμεία επιδείνωση των συνθηκών στην εγχώρια οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και την επιβολή τραπεζικής αργίας επίσπευσε τις εξελίξεις.

Με έτοιμη την προεργασία η πώληση του δικτύου που διατηρεί η Alpha στη Βουλγαρία, έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ήταν, άλλωστε, απαραίτητο το δίκτυο που λειτουργεί με τη μορφή υποκαταστήματος να διαχωρισθεί από την Alpha για να αποκλεισθεί κάθε κίνδυνος μετάδοσης.

Μένει να φανεί αν η προεργασία που έχει διενεργηθεί οδηγήσει και σε άλλες κινήσεις συνεργιών στα Βαλκάνια ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και προϋποθέσεις για πιο συμφέροντες όρους αποεπένδυσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v