Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2007

Η έμμεση σχέση ALPHA BANK και DIONIC

Όχι, ο όμιλος της Alpha Bank δεν αναμένεται να εισέλθει για δεύτερη φορά στο μετοχικό κεφάλαιο της Dionic.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ήταν ανέκαθεν καλές και δεν είναι τυχαίο ότι παλαιότερα η τότε θυγατρική της τράπεζας, Δέλτα Πληροφορική, κατείχε μειοψηφικό ποσοστό στην Dionic.

Πέρυσι, επίσης, η Alpha Bank ήταν εκείνη η οποία είχε καλύψει περίπου το 80% του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που είχε εκδώσει η εταιρία.

Ενός μεγάλου μάλιστα σε μέγεθος ομολογιακού δανείου, που αν μετατραπεί όλο σε μετοχές, οι κάτοχοι των ομολόγων θα αποκτήσουν αθροιστικά το... 39,5% της Dionic!

Το θέμα είναι ότι η περίοδος μετατροπής του ομολογιακού δανείου σε μετοχές ξεκινά από τον προσεχή μήνα.

Και οι πιθανότητες μετατροπής του δανείου μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι αυξημένες, καθώς η τιμή μετατροπής είναι τα 91 ευρωλεπτά και χθες ο τίτλος ”έκλεισε” στο 1,11 ευρώ.

Αν δηλαδή δεν αλλάξει κάτι δραστικά στο ταμπλό, οι ομολογιούχοι θα έχουν συμφέρον να θυσιάσουν τους τίτλους τους και να αποκτήσουν μετοχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank δεν θα αποκτήσει μεγάλο ποσοστό στην Dionic. Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η τράπεζα έχει από πέρυσι μέχρι φέτος ρευστοποιήσει τις ομολογίες της -ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών- με αποτέλεσμα σε περίπτωση μετατροπής του δανείου οι μετοχικές ισορροπίες στην Dionic να μη μεταβληθούν.

Απλώς θα πρόκειται για μια μεγάλη έμμεση αύξηση κεφαλαίου που θα ενισχύσει δραστικά τη ρευστότητα και τα σχέδια της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v