Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2015

Το μήνυμα Δραγασάκη σε τραπεζίτες. Μέρος 2ον

Το μήνυμα Δραγασάκη σε τραπεζίτες. Μέρος 2ον

Όταν στις 3 Αυγούστου η στήλη αναδείκνυε το μήνυμα που έστειλε στους τραπεζίτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, με τη συνέντευξή του στη Real, αρκετοί τραπεζίτες αναρωτήθηκαν πού το πήγαινε.

Τότε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωνε ότι, όπου χρειαστεί, θα υπάρξει «ριζική αλλαγή και ανανέωση όχι μόνο των διοικήσεων αλλά όλου του ανώτατου στελεχιακού δυναμικού».

«Υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων στελεχών με άριστη κατάρτιση, πολλά από τα οποία διαπρέπουν στο εξωτερικό και στα οποία πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες να συμβάλουν στην ανόρθωση και ανασυγκρότηση της κοινωνίας», σημείωνε με νόημα.

Διαβάζοντας το Μνημόνιο, ο γρίφος λύθηκε.

Εως τα τέλη Φεβρουαρίου 2016, το ΤΧΣ με τη βοήθεια ανεξάρτητου διεθνούς συμβούλου θα καθιερώσει πρόγραμμα επισκόπησης στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών που έχουν μαζί του RFAs (Συμβάσεις Πλαισίων Συνεργασίας).

Η επισκόπηση θα διενεργείται σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές προληπτικής εποπτείας.

Με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης επισκόπησης, το ΤΧΣ μπορεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση μελών στα Διοικητικά Συμβούλια τραπεζών.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι στα νέα Δ.Σ. θα περιλαμβάνονται πλέον τουλάχιστον τρεις ανεξάρτητοι, διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κατάλληλες γνώσεις, μακρόχρονη τραπεζική πείρα και κυρίως να μην έχουν σχέση κατά την τελευταία δεκαετία με εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι εμπειρογνώμονες αυτοί θα προεδρεύουν σε όλες τις επιτροπές συμβούλων.

Το μήνυμα, έστω και καθυστερημένα, ελήφθη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v