Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2007

Το short covering ώθησε Alpha, ΔΕΗ και γύρισε EFG

Αδίκως αναζητούσε ”ύποπτες” αγορές από το Centaurus ή από άλλους παίκτες στους τίτλους της ΔΕΗ και της Alpha Bank η αγορά την περασμένη Παρασκευή, για να δικαιολογήσει την εκτίναξη των τιμών τους.

Η αιτία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης, μεταξύ των desks που εξυπηρετούν ξένους δεν ήταν άλλη από το short covering.

Ένας ξένος με μεγάλες θέσεις short στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, αμέσως μετά την κίνηση της FED να περικόψει κατά 0,50% τα επιτόκια προεξόφλησης, χτύπησε τις πόρτες όλων σχεδόν των μεγάλων ΑΧΕ ζητώντας πακέτα σε δεικτοβαρείς τίτλους του ”20άρη”.

Με τον τρόπο αυτό κατέστησε πασίδηλη τη δυσχερή του θέση και οι έχοντες τις εντολές πώλησης όχι μόνο δεν του εξασφάλισαν πακέτα, αλλά ανέβασαν την προσφορά τους σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Έτσι, ο ξένος, που μεταξύ άλλων το προηγούμενο διάστημα είχε και μεγάλες πωλήσεις στη ΔΕΗ, αναγκάστηκε να κυνηγήσει τιμές και συνέβαλε τα μέγιστα στην εκτίναξη της μετοχής της Επιχείρησης στο 9,8% και της τιμής της μετοχής της Alpha στον συν 8,8%.

Ακόμη και στον τίτλο της EFG Eurobank, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε και την Παρασκευή από ”βαρβάτο” πωλητή, ο ξένος σορτάκιας αναγκάστηκε να αγοράσει έως και στο συν 3%.

Δύσκολο το trading σε περιόδους ιδιαίτερα υψηλού volatility.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v