Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2015

Aποτέφρωση αποβλήτων: Νέοι όροι με μπόνους για το δημόσιο συμφέρον

Aποτέφρωση αποβλήτων: Νέοι όροι με μπόνους για το δημόσιο συμφέρον

Τρεις εταιρείες/κοινοπραξίες μένουν στο παιχνίδι για τη διαχείριση του αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών απορριμμάτων της Φυλής, μετά τον αποκλεισμό της Τοξότης, του ομίλου Καλογρίτσα.

Στους διεκδικητές περιλαμβάνεται και η κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ-ΑΡΣΗ, αλλά η νέα σύμβαση θα είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη.

Με απόφαση της περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του διαδημοτικού συνδέσμου (ΕΔΣΝΑ) Ρένας Δούρου, άλλαξαν οι όροι εκμίσθωσης, με αποτέλεσμα να κλείνει η «μαύρη τρύπα» που είχε ο σύνδεσμος και να εξοικονομούνται σημαντικά ποσά.

Με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει καθοριστεί ένα ποσό ως μίσθωμα, το οποίο θα καταβάλει ο ιδιώτης διαχειριστής της μονάδας. 

Συνολικά εξοικονομούνται περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ για τον ΕΔΣΝΑ, ενώ και τα νοσοκομεία θα πληρώνουν λιγότερα. Πρώτον, ο νέος ανάδοχος θα «πάρει πάνω του» τα 11,5 εκατομμύρια που οφείλουν τα νοσοκομεία στον σύνδεσμο. Ταυτόχρονα θα πληρώνει και μίσθωμα από το οποίο θα εισπραχθούν περί τα 4 εκατομμύρια στη διάρκεια της τριετούς σύμβασης.

Δεύτερον, ο ΕΔΣΝΑ δεν θα βαρύνεται πλέον από τις ανείσπρακτες οφειλές των νοσοκομείων και τρίτον, οι υγειονομικές μονάδες θα δουν να μειώνεται το κόστος που πληρώνουν κατά περίπου 5% επί της υφιστάμενης τιμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v