Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2015

XA: Η αλλαγή κανονισμού και ο φόβος αλλεπάλληλων limit down

XA: Η αλλαγή κανονισμού και ο φόβος αλλεπάλληλων limit down

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΩΝ: Η προσαρμογή τιμής ως αποτέλεσμα εταιρικών γεγονότων, όπως οι εν εξελίξει αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, καταργήθηκε πέρυσι με την αλλαγή του κανονισμού του Χρηματιστηρίου.

Ως εκ τούτου η προσαρμογή είναι στα χέρια της αγοράς.

Επίσης δεν προβλέπεται ελεύθερη διακύμανση για κάποιες συνεδριάσεις, γεγονός που θα διευκόλυνε ενδεχομένως να αποφευχθούν τα αλλεπάλληλα limit down, στην περίπτωση που οι τιμές διάθεσης βγουν χαμηλότερα και από τα τρέχοντα επίπεδα.

 

Κ. ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έλειψαν οι αιχμές του Κ. Μποτόπουλου κατά τη χθεσινή (ίσως και τελευταία ως προέδρου της ΕΚ) ομιλία του, σταο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

«Ζητήθηκε η παραίτησή μου και την αποδέχθηκα αμέσως, αν και η θητεία μου έληγε το 2019. Δεν υπάρχει θέμα προσωπικό καθώς ίσως 4 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση να είναι πολλά», ανέφερε ο κ. Μποτόπουλος, λέγοντας ωστόσο ότι τίθεται γενικότερο θέμα τόσο της ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών, όσο και του χρονισμού στον οποίο ζητήθηκε η παραίτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θεσμός των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα έρχεται από το 2001 (προϋπήρχε στην Ευρώπη) ως αντίβαρο στην κοινοβουλευτική εξουσία και στο πρωθυπουργικό μοντέλο της χώρας.

Οι Ανεξάρτητες Αρχές απέδειξαν τη χρησιμότητα στην πράξη. Φέτος ξεκίνησε να γίνεται μια γενική προσπάθεια επηρεασμού των Ανεξάρτητων Αρχών, είτε μέσω υποβολών παραιτήσεων, είτε μέσω της νομοθετικής οδού με παρεμβάσεις φωτογραφικού χαρακτήρα.

Όσο για τον χρονισμό της παραίτησης, ο κ. Μποτόπουλος αναφέρθηκε στο εθνικής σημασίας ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης, όπως επίσης και στο θέμα της αναγκαιότητας της άμεσης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων σε ό,τι αφορά στο ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v