Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 31 2007

Τα πήγαινε - έλα των στελεχών και οι... εκλογές

Παρά τη θερινή ραστώνη, οι μετεγγραφές στελεχών καλά κρατούν στην εγχώρια χρηματοοικονομική αγορά. Ο κ. Κ. Ξένος ακούγεται ότι οδεύει στην Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ για να αναλάβει τη θέση του κ. Λινάτσα που αποχώρησε στις αρχές Αυγούστου. Προς την ίδια κατεύθυνση και πάλι για το τμήμα πωλήσεων οδεύει και στέλεχος από την HSBC.

Ο κ. Θεοδώρου, μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης στην Εθνική Χρηματιστηριακή, ακούγεται ότι έκλεισε με τη Σεβρέ του ομίλου Credit Agricole για να αναλάβει υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης για ελληνικές μετοχές της γαλλικής χρηματιστηριακής. Μαζί του πιθανότατα θα βρεθεί και έτερος αναλυτής που προ μερικών μηνών αποχώρησε από την P&K και εργάστηκε για λίγο σε μικρομεσαία ΑΧΕ.

Ακόμη πιο μακριά, προς την Deutsche Bank και το τμήμα ανάλυσης ελληνικών μετοχών οδεύει αναλυτής που παραιτήθηκε πρόσφατα από την Alpha Finance. O δεύτερος που οδεύει προς την ίδια κατεύθυνση τους τελευταίους μήνες.

Η πιο εντυπωσιακή είδηση, πάντως, που πέρασε στα ψιλά είναι ότι η κ. Σαρλότ Στράτου, ”σιδηρά κυρία” του Shipping του ομίλου Credit Agricole, αποχώρησε από τη θέση της. Κάτι μας λέει ότι σύντομα θα έχουμε και τραπεζικές καραμπόλες.

Άλλωστε αρκετά στελέχη του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού επιδιώκουν τραπεζικές καρέκλες, εφόσον το κυβερνών κόμμα κερδίσει τις εκλογές. Δεύτερη τετραετία σε ηλεκτρικές καρέκλες θεωρούν ότι είναι πολύ. Εμείς πάντως θα λυπηθούμε καθώς κάποιοι –παρά τις κατά καιρούς κριτικές– αποδείχτηκαν οι καλύτερες επιλογές για τις ευαίσθητες θέσεις που συνεχίζουν να κατέχουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v