Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2015

H ΡΑΕ, η αντι-μνημονιακή κάθαρση & η ανάρτηση που έγινε... καπνός!

H ΡΑΕ, η αντι-μνημονιακή κάθαρση & η ανάρτηση που έγινε... καπνός!

Σε περιπέτειες μπήκε η ομαλή σύγκλησης της ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που εξέτασε σοβαρά θέματα όπως την έγκριση του «market test» για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου, στην κατασκευή του οποίου ποντάρει η κυβέρνηση.

Ποστάρισμα στο Facebook του αντιπρόεδρου της Αρχής Σωτήρη Μανωλκίδη που έθετε κριτήρια... «αριστεροσύνης» στην επιλογή νέων μελών, με ακατανόητες αιχμές κατά αποχωρούντων μελών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τελευταίων, η θητεία των οποίων έληξε χθες.

Έγραφε ο κ. Μανωλκίδης στον λογαριασμό του στο FB: «Οι επιλογές των νέων μελών της ολομέλειας της ΡΑΕ σηματοδοτούν την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων ενέργειας…

Η μνημονιακή Ολομέλεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλείνει αύριο τον κύκλο ζωής της…».

Και όλα αυτά, πάνω από τη φωτογραφία του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη!!!

Με λίγα λόγια, ο προταθείς και επιλεγείς επί Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Ενέργειας αντιπρόεδρος της ΡΑΕ θεωρούσε ότι τα δύο μέλη της ΡΑΕ που από σήμερα παύουν να έχουν την ιδιότητα αυτή προσέδιδαν στην ολομέλεια «μνημονιακό» χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα εφιστούσε την προσοχή του υπουργού, ως προς τα φρονήματα των νέων μελών που θα επιλεγούν. Ξεχνώντας, αν και νομικός σύμβουλος της ΡΑΕ κατά το παρελθόν, ότι οι ανεξάρτητες αρχές δεν μπορούν να είναι ούτε «μνημονιακές» ούτε «αντιμνημονιακές», ενώ ο ρόλος και οι αρμοδιότητές τους ορίζονται με ακρίβεια από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Το πρόβλημα για την ομαλή σύγκληση της ολομέλειας που έγινε χθες ήταν ότι αν δεν συμμετείχαν τα δύο μέλη, αυτή δεν μπορούσε να αποφασίσει, καθώς συνολικά από τη σύνθεσή της θα έλειπαν τέσσερα μέλη. Έτσι οι όποιες εκκρεμότητες θα έπρεπε να περιμένουν τον διορισμό των νέων μελών, με βάση την προκήρυξη που έχει δημοσιευτεί.

Εν τέλει, όπως μαθαίνουμε, παρενέβησαν ψυχραιμότεροι και ο κ. Μανωλκίδης επανόρθωσε, ενώ αργότερα απέσυρε εντελώς τα ποσταρίσματα.

Εμείς πάντως διαθέτουμε το αρχικό…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v