Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2007

Folli Follie: Ή στραβός είν’ ο γιαλός…

Θυμάστε ενδεχομένως τις -εδώ και πολύ καιρό- καυστικότατες εκθέσεις της Deutsche Bank για τα Folli Follie, που συνοδεύονταν από την ένδειξη ”sell”.

Στην πιο πρόσφατη λοιπόν έκθεση του γερμανικού οίκου (3/9/07), η ένδειξη ”sell” επαναλαμβάνεται, ωστόσο η τιμή-στόχος ανεβαίνει από τα 21,90 στα 25,10 ευρώ!

Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον έχει το κεφάλαιο της έκθεσης με επικεφαλίδα ”κίνδυνοι” (risks), δηλαδή των περιπτώσεων εκείνων που η σύσταση για πώληση της μετοχής των Folli Follie πιθανότατα να θεωρηθεί εσφαλμένη.

Στo συγκεκριμένο κεφάλαιο λοιπόν, σύμφωνα πάντοτε με τον γερμανικό οίκο, τα πιθανά θετικά ενδεχόμενα για τον εισηγμένο όμιλο είναι αρκετά, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουμε τα δύο παρακάτω:

Πρώτον, είτε να επιτύχει το σχέδιο ανάπτυξης των ΚΑΕ, είτε τα Folli Follie να αποκτήσουν το σύνολο των μετοχών της θυγατρικής τους και να χρησιμοποιήσουν τη ρευστότητα των τελευταίων για να χρηματοδοτήσουν τις δικές τους επενδύσεις ή για να επιστρέψουν κεφάλαια στους μετόχους.

Δεύτερον, από τη στιγμή που τα Folli Follie είναι ένας από τους μικρότερους διεθνείς ”παίκτες” στον καταναλωτικό τομέα, μια προσφορά για την εξαγορά του 43% των μετοχών που κατέχει η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα μπορούσε να γίνει με σημαντικό premium, ανώτερο του 30% από την τρέχουσα τιμή του χρηματιστηρίου (29,76 ευρώ στις 3/9), επηρεάζοντας και την τιμή της μετοχής στο ταμπλό.

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν.

Πρώτον, η τιμή-στόχος της Deutsche Bank για τη μετοχή είναι 25,1 ευρώ.

Δεύτερον, η τιμή στο ταμπλό υπερβαίνει τα 29 ευρώ.

Και τρίτον, η Deutsche Bank θεωρεί ότι ένα private equity θα μπορούσε να την αγοράσει ενδεχομένως πάνω από 38,5 ευρώ!

Δηλαδή κατά 53% υψηλότερα από την αποτίμηση της Deutsche Bank...

Ή στραβός είν’ ο γιαλός...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v