Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2015

Οι ΑΜΚ της Alpha Investments και πώς θα μειώσει κόστη η Eurobank

Οι ΑΜΚ της Alpha Investments και πώς θα μειώσει κόστη η Eurobank

Eurobank: Η τράπεζα, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο, έχει αποφασίσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αύξηση της αποδοτικότητας και τη μείωση του κόστους.

Οι βασικές ενέργειες για τη μείωση των λειτουργικών περικοπών αφορούν στην περαιτέρω κεντροποίηση των υποστηρικτικών λειτουργιών και της οργανωτικής δομής, στη βελτιστοποίηση της παρουσίας του δικτύου καταστημάτων και στον εξορθολογισμό της οργανωτικής δομής.

Επιπρόσθετα, η τράπεζα έχει αναθέσει σε δύο ξένες εταιρείες τη διαχείριση ή πώληση κατασχεθέντων ακινήτων προκειμένου να δει αν θα επιτευχθεί μείωση του κόστους διαχείρισης, ενώ έχει ζορίσει αρκετά τα συστήματα προμηθειών.

Τέλος, θα επιχειρηθεί ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου προϊόντων και μείωση του αριθμού κωδικών προϊόντων ενώ θα υπάρξει και εξορθολογισμός των διεθνών δραστηριοτήτων, με έμφαση στη ρευστότητα και την κερδοφορία.

 

Alpha Bank - Alpha Group Investments Ltd: H κυπριακή θυγατρική της Alpha, Alpha Group Investments, έγινε πρόσφατα περισσότερο γνωστή όταν ανακοίνωσε ότι απέκτησε 139,87 εκατ. μετοχές της Πειραιώς.

Η Alpha Group Investments αποτελεί εταιρεία συμμετοχών του ομίλου Alpha, με έδρα την Κύπρο, ελέγχοντας την Alpha Αστικά Ακίνητα, το Hilton, καθώς και σειρά εταιρειών με επενδύσεις σε ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για παράδειγμα, στην εν λόγω εταιρεία μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα της Βωβός, που περιήλθαν στην κατοχή της Alpha Bank.

Η εταιρεία έχει ενισχυθεί την τελευταία τριετία με κεφάλαια ύψους 82,4 εκατ. ευρώ από τη μητρική της Alpha Bank.

Ειδικότερα, η τράπεζα έβαλε σε αύξηση κεφαλαίου της Alpha Group Investments ύψους 14,2 εκατ. το 2012, 40 εκατ. το 2013 και 28,15 εκατ. ευρώ φέτος.

Η Alpha Group, με τη σειρά της, συμμετείχε σε αυξήσεις κεφαλαίου θυγατρικών εταιρειών του ομίλου που δραστηριοποιούνται στην ακίνητη περιουσία.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v