Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2007

Βιοσώλ: ”Κινητικότητα” εν όψει... αύξησης!

Έντονη κινητικότητα είχαμε χθες στη μετοχή της Βιοσώλ, αφού ο κοινός τίτλος έκλεισε στα 31 λεπτά, με άνοδο 10,7%, και ο προνομιούχος έκλεισε στα 29 λεπτά, με αύξηση 7,4%.



Συγκρατήστε τις τιμές των 31 και των 29 λεπτών, καθώς απέχουν μόλις κατά 1 λεπτό από την ονομαστική αξία του τίτλου (30 λεπτά), στην οποία και πρόκειται να διατεθούν οι νέες μετοχές της σχεδιαζόμενης αύξησης κεφαλαίου (1 νέα/2 παλαιές, προς 0,30 ευρώ).

Από την αύξηση κεφαλαίου που αναμένεται να ψηφιστεί κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας, η εισηγμένη σκοπεύει να αντλήσει 8,34 εκατ. ευρώ.

Ποσό μεγάλο για το μέγεθος της Βιοσώλ.

Το 25% των νέων κεφαλαίων θα κατευθυνθεί σε πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης και το υπόλοιπο 75% στην εξαγορά άλλων εταιριών, στο πλαίσιο της επέκτασης της εισηγμένης σε μια γκάμα προϊόντων που η παραγωγή τους στην Ελλάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστική.

Αυτή είναι και η στρατηγική της εταιρίας, η διοίκηση της οποίας δεν ξεχνά ότι οι πάλαι ποτέ ανταγωνιστές στο παραδοσιακό κομμάτι της παραγωγής της έχουν πλέον ”βάλει λουκέτο”…

Σημειώστε ότι η Βιοσώλ έχει αναφερθεί τελευταία με έμφαση στον κλάδο της παραγωγής μηχανημάτων επεξεργασίας νερού.

Το θέμα είναι ποιος θα καλύψει την αύξηση κεφαλαίου.

Επ’ αυτού πολλά ακούγονται.

Κάποιοι λένε ότι οι βασικοί μέτοχοι δύσκολα θα καλύψουν μόνοι τους ένα τόσο μεγάλο ποσό, όταν μάλιστα έβαλαν και πέρυσι ”το χέρι στην τσέπη”, συμμετέχοντας στην τότε έκδοση.

Θα υπάρξουν μήπως τρίτοι, πρόθυμοι να ”συνεισφέρουν”;

Εμείς απευθυνθήκαμε στην εταιρία για να λάβουμε την εξής... αποστομωτική απάντηση: ”Όλα θα ειπωθούν στη γενική συνέλευση την προσεχή Δευτέρα”…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v