Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2007

Συνεχίζει να ”καίει” κεφάλαια η Multirama

Με υψηλή ταχύτητα συνεχίζει να ”καίει” κεφάλαια η Μultirama, με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαιά της να έχουν ήδη πέσει στα 2,82 εκατ. ευρώ!

Το μικτό περιθώριο συμπιέστηκε στο α΄ εξάμηνο στο 15,7% από 16,4% το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Κι αυτό σε συνδυασμό με τα αυξημένα έξοδα διάθεσης (8,9 εκατ. ευρώ από 8,1 εκατ. ευρώ) περιέκοψε τα λειτουργικά κέρδη.

Παρ’ όλα αυτά, η έστω και μικρή μείωση των εξόδων διοίκησης και των χρηματοοικονομικών εξόδων (1 εκατ. από 1,3 εκατ. ευρώ) συνέβαλε ώστε οι ζημίες να περιοριστούν σε σχέση με πέρσι.

Από την άλλη, η μείωση κατά 50% των υποχρεώσεων (26 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. ευρώ), παρότι χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τη μείωση των απαιτήσεων από πελάτες (27 εκατ. ευρώ από 38,6 εκατ. ευρώ) οδήγησε σε αύξηση των βραχυπρόθεσμων δανείων σε 32,19 εκατ. ευρώ από 17,6 εκατ. ευρώ.

Οι δε λειτουργικές ροές παρέμειναν αρνητικές (18,9 εκατ. ευρώ).

Με όλα αυτά, αν η Multirama εμφανίσει και κατά το β΄ εξάμηνο ζημίες αντίστοιχες του πρώτου (μετά φόρων ανήλθαν σε 768 χιλ. ευρώ) θα βρεθεί στην οριακή κατάσταση να πρέπει να εξετάσει και νέα αύξηση κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v