Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2016

Δύσκολη εξίσωση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Δύσκολη εξίσωση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η εξίσωση για το τίμημα που πρέπει να καταβάλει η "Αερολιμήν Αθηνών" για την 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" είναι περισσότερο πολύπλοκη απ' όσο θεωρούν κάποιοι στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, που δείχνουν να βιάζονται.

Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη που παρακολουθούν την υπόθεση, προσθέτοντας πως η βιασύνη, σε μια περίοδο απαξίωσης για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, δεν είναι και η καλύτερη λύση.

Οι ίδιοι τονίζουν πως για τον προσδιορισμό του τιμήματος πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα μελλοντικά έσοδα του "Ελευθέριος Βενιζέλος", η διοίκηση του οποίου έχει ήδη διαρρεύσει πως σχεδιάζει την κατασκευή του δεύτερου τερματικού σταθμού, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη τουριστική κίνηση που προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια. Τα νούμερα που κυκλοφορούν κάποιοι στην οδό Κολοκοτρώνη φαντάζουν εξαιρετικά μικρά...

Η σύμβαση παραχώρησης της "Αερολιμήν Αθηνών" λήγει το 2026 και πρόκειται να παραταθεί μέχρι το 2046, ενώ σε δεύτερο στάδιο το ΤΑΙΠΕΔ (που κατέχει το 30% από το 55% που ελέγχει το δημόσιο) αναμένεται να πωλήσει τη συμμετοχή του, πιθανώς μέσω εισαγωγής σε χρηματιστήριο.

Καίριο ρόλο στη διαπραγμάτευση διαδραματίζουν οι Καναδοί της PSP, που ελέγχουν περί το 40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v