Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2016

Σφηνάκια για Φουρλή, Σαράντη και το... χαλίκι στην Ειδομένη

Σφηνάκια για Φουρλή, Σαράντη και το... χαλίκι στην Ειδομένη

ΦΟΥΡΛΗΣ: Αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα στα 14 εκατ. ευρώ περίπου παρουσίασε στο τέλος του 2015 ο όμιλος, παρά το γεγονός του ότι μείωσε τον δανεισμό του και παρήγαγε αυξημένες ταμειακές ροές.

Η εξήγηση αποδίδεται στα capital controls και στην αυξημένη χρήση πιστωτικών καρτών εκ μέρους των πελατών του ομίλου Φουρλή σε ΙΚΕΑ και Intersport. Για την ακρίβεια, το κόστος διαχείρισης των καρτών ανήλθε σε 3,9 εκατ. ευρώ το 2015 για τον όμιλο, ενώ την ίδια ώρα το χρηματοοικονομικό κόστος δανεισμού μειώθηκε στα 9 εκατ. ευρώ περίπου.

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πολύ πάνω από την αρχική πρόβλεψη έκλεισαν οι πωλήσεις του ομίλου Σαράντη το 2015, οι οποίες έτρεξαν με ρυθμό αύξησης κατά 12,21% έναντι εκτίμησης για 8%. Η ΝΑ Ευρώπη κινήθηκε με αύξηση πωλήσεων 10,46% περίπου, όταν ο όμιλος υπολόγιζε αύξηση κατά 4%. Η ανατροπή ωστόσο ήρθε στην Ελλάδα, όπου αναμενόταν αύξηση κατά 8% (λόγω Noxzema) και τελικώς ήρθε ανάπτυξη πωλήσεων άνω του 15%.

 

EIΔΟΜΕΝΗ: Πριν κυκλοφορήσουν οι γνωστές προτροπές για τα "εκατό φορτηγά χοντρό χαλίκι" που έπρεπε να ρίξουμε στην Ειδομένη ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για να στρωθεί ο χώρος με σκύρα που διαθέτει η θυγατρική του ΟΣΕ.

Στην αρχή η ιδέα είχε θετική αντιμετώπιση, αλλά τελικά την Κυριακή αποφασίστηκε πως δεν θα υλοποιηθεί, καθώς στην ουσία θα καταστρέφονταν τα χωράφια κατοίκων της περιοχής, αρκετά από τα οποία καλλιεργούνται.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v