Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2016

Σφηνάκια για ΤΧΣ, Πειραιώς και πλατφόρμες διαχείρισης

Σφηνάκια για ΤΧΣ, Πειραιώς και πλατφόρμες διαχείρισης

ΤΧΣ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Δ.Σ. ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Διαδικαστικές λεπτομέρειες απομένουν για την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης στην βρετανική εταιρεία Spencer Stuart του έργου της αξιολόγησης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων και επιτροπών των τραπεζών.

Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαίου, όπως αποκάλυψε στο Euro2day.gr ο CEO του Ταμείου, Αρ. Ξενόφος και θα συνυπολογίσει τα κριτήρια του πρόσφατου νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση των τραπεζών.

Μέχρι τα τέλη Μαίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προληπτικές αλλαγές στις οποίες προχωρούν οι τράπεζες στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης την οποία διενεργούν σε ανοικτή γραμμή με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η διαδικασία των προληπτικών αλλαγών στο Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε με την παραίτηση του μη εκτελεστικού μέλους Andreas Schultheis, εκπροσώπου του Libra Group, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Με την ολοκλήρωσή της θα εντατικοποιηθεί και η διαδικασία αναζήτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαίου.

 

SSM- ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Στο Μαοικό σύνθημα «αφήστε χίλια λουλούδια να ανθίσουν» παραπέμπουν οι συστάσεις του SSM στις εγχώριες τράπεζες να δοκιμάσουν όλα τα δυνατά σχήματα ως προς τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους.

Οι τεχνοκράτες του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού θέλουν να ανοίξει η αγορά και οι καλύτερες αποδόσεις ανά υποκατηγορία να αποτελέσουν δείκτες αναφοράς.

Αυτό σημαίνει ότι θα δοθούν για παράδειγμα κάποια προβληματικά εταιρικά δάνεια προς διαχείριση στο KKR και κάποια άλλα σε άλλη εξειδικευμένη πλατφόρμα, που θα έχει επίσης δυνατότητα επαναχρηματοδότησης, ενώ κάποια θα πρέπει να πωληθούν/τιτλοποιηθούν.

Αν συνυπολογισθεί και η διαχείριση που θα ασκείται από τις γενικές διευθύνσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών δημιουργούνται συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού.

Μέχρι τότε βέβαια και όσο η κυβέρνηση καθυστερεί ο SSM θα γίνεται όλο και πιο πιεστικός προς την κατεύθυνση απευθείας πώλησης και όχι ανάθεσης της διαχείρισης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v