Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2016

Σφηνάκια για Πετρόπουλο, Nexans Hellas και ΧΑΚ

Σφηνάκια για Πετρόπουλο, Nexans Hellas και ΧΑΚ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε θεσμικό επενδυτή πουλήθηκε το 0,99% της Π. Πετρόπουλος που προερχόταν από το πακέτο των ιδίων μετοχών της εισηγμένης.

Το θετικό ήταν πως -παρά την πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο- η τιμή πώλησης των ιδίων τίτλων έγινε σε ελαφρά υψηλότερη τιμή (3,60 ευρώ) από το μέσο κόστος κτήσης τους (3,57 ευρώ).

Έτσι, από τη μια πλευρά δημιουργήθηκε ρευστότητα στη μετοχή χωρίς να χάσει η εταιρεία και από την άλλη πλευρά, δόθηκε η ευκαιρία σε έναν ακόμη θεσμικό επενδυτή να «πάρει θέση».

Η εισηγμένη έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να αγοράζει ίδιες μετοχές, καθώς σχετική απόφαση έλαβε η φετινή τακτική γενική συνέλευση του Απριλίου.

ΥΓ1: Η Π. Πετρόπουλος είχε προχωρήσει και το 2015 σε πώληση ιδίων μετοχών σε τιμή ανώτερη από το κόστος κτήσης τους, βάζοντας τότε στο «χαρτί» ομάδα θεσμικών χαρτοφυλακίων.

ΥΓ2: Παρασκευή και 13 (Μαΐου) η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου, ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

 

NEXANS HELLAS: Επιβεβαιώνονται οι μέτοχοι μειοψηφίας της Nexans Hellas όταν πέρυσι θεωρούσαν ότι το ποσό της αύξησης κεφαλαίου ήταν υπερβολικό.

Τώρα, η διοίκηση ανακοινώνει πως όχι μόνο αποπλήρωσε το σύνολο του δανεισμού της, αλλά της περισσεύει και 1,75 εκατ. ευρώ που είναι κατατεθειμένο στις τράπεζες και πρόκειται να το χρησιμοποιήσει για κεφάλαιο κίνησης.

Τουλάχιστον, τα φετινά αποτελέσματα της εισηγμένης θα ευνοηθούν από την απουσία χρεωστικών τόκων.

 

XAK: Εκτός μνημονίου και με θετικό ρυθμό ανάπτυξης μεν η κυπριακή οικονομία, ωστόσο η αξία συναλλαγών στο ΧΑΚ διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (48 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2016).

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τις τρεις πρώτες θέσεις στην τοπική χρηματιστηριακή αγορά κατέλαβαν οι εταιρείες Mega (29,67%), CISCO (θυγατρική Τράπεζας Κύπρου με 21,1%) και Prochoice (12,5).

Από ελληνικής πλευράς, ξεχώρισαν οι Πειραιώς και Eurobank Χρηματιστηριακή με μερίδια 7,1% και 5,62% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v