Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 24 2016

Αρχισαν τα... όργανα για τον επικεφαλής των Ιδιωτικοποιήσεων

Αρχισαν τα... όργανα για τον επικεφαλής των Ιδιωτικοποιήσεων

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κυκλοφορεί πως ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, υπό την ομπρέλα της οποίας θα λειτουργεί το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, είναι ο κ. Αρις (Αριστομένης) Συγγρός.

Ο κ. Συγγρός, πρώην πρόεδρος του οργανισμού Invest in Greece (μετονομάστηκε σε Enterprise Greece) επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φέρεται μάλιστα να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη ισχυρών παραγόντων εντός των θεσμών.

Ο πρώην πρόεδρος του Invest in Greece και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας που είχε ιδρύσει η Εκκλησία της Ελλάδος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στη Γερμανία.

Για δώδεκα χρόνια εργάστηκε σε υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις της Siemens στους τομείς οργάνωσης και εσωτερικού ελέγχου σε πολλές χώρες του κόσμου (Γερμανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ελλάδα).

Είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου του Invest in Greece όταν εποπτεύων υπουργός ήταν ο κ. Χάρης Παμπούκης, υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Τότε ανέλαβε να προχωρήσει το περίφημο «fast track», δηλαδή την ταχεία αδειοδότηση μεγάλων επενδύσεων, αλλά ελάχιστα έγιναν, κυρίως εξαιτίας των γνωστών παθογενειών της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v