Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2007

Σφηνάκια για ΠΛΑΙΣΙΟ και ΚΑΕ-FOLLI

ΠΛΑΙΣΙΟ: Πέραν των καλών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο, η εταιρία συνεχίζει να διαθέτει πολύ καλή χρηματοοικονομική εικόνα.

Δάνεια μόλις 15,4 εκατ. ευρώ -εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα-, ταμειακά διαθέσιμα 6 εκατ. ευρώ αλλά και θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές 3,6 εκατ. ευρώ.

Η αξία του συνόλου των αποθεμάτων βρίσκεται στα 48,2 εκατ. ευρώ με σχηματισμένες προβλέψεις 3,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, πρόβλεψη 50 χιλιάδων ευρώ έγινε για τη συμμετοχή της στην Έλνους, καθώς υπάρχουν -όπως σημειώνεται στην αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων 9μήνου- σοβαρές αμφιβολίες για τη συνέχιση των εργασιών της με την ίδια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το μικτό περιθώριο της ΠΛΑΙΣΙΟ συμπιέστηκε κατά το γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό (18,3% από 20,2%), ενώ στο σύνολο του εννεαμήνου διαμορφώθηκε στο 18,48% από 19,02% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η συμπίεση στο μικτό αντισταθμίστηκε όμως από τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή αλλά και από τη μείωση των εξόδων διοίκησης.

Η εταιρία αποπνέει, όπως πάντα..., νοικοκυροσύνη.

Folli Follie – KΑΕ: Η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΚΑΕ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του euro2day.gr περί αναδιοργάνωσης του ομίλου Folli Follie, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της πώλησης της Links London στη μητρική εταιρία, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης για την Elmec Sport.

Και δικαίως. Διότι για τη χρηματοδότηση της δημόσιας πρότασης τα ΚΑΕ θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια τα οποία λαμβάνουν με δανεισμό.

Έχουν, δε, ήδη επιβαρυνθεί με δανεισμό για την εξαγορά του 52% της Elmec από τον όμιλο Λασκαρίδη, ενώ στις 30/6 διέθεταν δάνεια 60 εκατ. ευρώ (ο εναπομείνας δανεισμός για την εξαγορά της Links).

Αν αποκτήσουν το 100% της Elmec Sport, θα χρειαστούν περί τα 110 εκατ. ευρώ. Επομένως, ο δανεισμός τους θα ξεπεράσει τα 270 εκατ. ευρώ.

H εξαγορά του 100% της Links από τη Folli, πέραν του ότι θα ομογενοποιήσει τις δραστηριότητες (η Folli Follie στο κόσμημα και τα αξεσουάρ και τα ΚΑΕ στα αφορολόγητα, στα πολυκαταστήματα και στην ένδυση), θα μειώσει και τον δανεισμό των ΚΑΕ.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο; Γιατί τα ΚΑΕ αγόρασαν τη Links 66 εκατ. ευρώ, τώρα όμως αξίζει, σύμφωνα με αναλυτές, περί τα... 180 εκατ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v