Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 14 2016

Η ΔΕΗ, οι εκπτώσεις και τα... συχαρίκια

Η ΔΕΗ, οι εκπτώσεις και τα... συχαρίκια

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προς τον επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, για την εξαγγελία της έκπτωσης 15% στους καλοπληρωτές πελάτες της.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής μάς έκανε να αναρωτηθούμε κατά πόσο η διοίκηση του Συλλόγου αξιολόγησε τα αίτια που οδήγησαν τη διοίκηση της ΔΕH στην απόφαση αυτή.

Πιστεύουμε ότι ως άνθρωποι της αγοράς, θα έπρεπε να καταλαβαίνουν ότι οι τιμές σε μια αγορά πέφτουν όταν αναπτύσσεται ο υγιής ανταγωνισμός. Αναρωτήθηκε άραγε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κατά πόσο η ΔΕΗ θα ανακοίνωνε εκπτώσεις, αν δεν αισθανόταν πίσω της την «ανάσα» των ιδιωτών ανταγωνιστών;

Αν δεν κατέγραφε απώλειες μεριδίων της τάξης του 1% τον μήνα και μάλιστα των καλοπληρωτών πελατών της;

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να απευθύνει συγχαρητήρια και σε αυτούς που με δικό τους ρίσκο άνοιξαν την αγορά (πριν ακόμη ισχύσουν τα μέτρα του νέου Μνημονίου), πουλώντας ηλεκτρική ενέργεια σε τιμές πολύ φθηνότερες από τη ΔΕΗ;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και πολλά άλλα κριτικά για το πνεύμα της επιστολής, που κατά την άποψή μας απηχεί νοοτροπίες άλλων εποχών. Θυμίζουμε απλώς ότι οι χρήστες των υπηρεσιών των εταιρειών utilities παλαιότερα ονομάζονταν συνδρομητές. Μετά καταναλωτές.

Σήμερα είναι απλώς πελάτες, τους οποίους πρέπει να "κερδίζει" η κάθε εταιρεία με την εμπορική της πολιτική και για τους οποίους το κράτος φροντίζει ώστε να μπορούν εύκολα να επιλέγουν προμηθευτή, ανάλογα με το τι τους συμφέρει περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v