Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2002

ΟΤΕ: Ενα stock-option αναζητά... αποδέκτες

Τα προγράμματα διάθεσης μετοχών σε στελέχη, τα οποία εκπονούν διάφορες εταιρίες, αποτελούν μια μορφή ”μπόνους”, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός είναι τέτοιος, ώστε οι μετοχές να αποκτώνται σε προνομιακή τιμή σε σχέση με την τρέχουσα. Τέτοιος ήταν φαίνεται και ο σκοπός του αντίστοιχου προγράμματος που είχε εγκρίνει παλαιότερα η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ.

Κανείς όμως δεν είχε υπολογίσει τότε όλα όσα συνέβησαν και πίεσαν τη μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας της χώρας σε πολύ χαμηλές τιμές. Έτσι, μία από τις περιόδους που δικαιούνται τα στελέχη να ασκήσουν μέρος του δικαιώματός τους, λήγει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, στα τέλη του μήνα ενώ η πάλαι ποτέ ”προνομιακή” τιμή είχε ορισθεί περί τα... 17 ευρώ .

Κανείς φυσικά δεν προτίθεται να ασκήσει το εν λόγω δικαίωμα όταν η τρέχουσα τιμή είναι πέριξ των 14 ευρώ, οπότε μάλλον θα περιμένουν την επόμενη περίοδο άσκησης.

Δεδομένου πάντως του άσχημου κλίματος της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι πολλοί αναλυτές προχωρούν σε αναθεωρήσεις των συστάσεών τους για τη μετοχή του ΟΤΕ, δεν αποκλείεται οι ”προνομιακές” μετοχές να μείνουν στα... ”αζήτητα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v